Mátkafogó – 2018

Mátkafogó program – Találd meg gyüttment párodat!
Hogyan találjunk magunknak megfelelő párt? Ez még akkor sem feltétlenül könnyű, ha az emberek többségéhez hasonló értékek és célok mentén rendezzük be az életünket. Ha pedig kevésbé tipikus célok felé törekszünk, s az átlagostól eltérő vágyak mozgatnak bennünket, az tovább bonyolítja a dolgot.
A Gyüttment Fesztiválon nagy számban találkozhatsz hozzád hasonló gondolkodású, „fura” emberekkel, ami talán megkönnyíti a párod megtalálását. De hogy tovább fokozzuk az esélyed, külön programokat szervezünk az egyedülálló leányok és legények részére!
Sokféle programmal készülünk, köztük lesz ismerkedés szavak nélkül, játékosan, mély beszélgetésekkel vagy közös alkotással. Minden napra jut egy hosszabb, egy-két órás alkalom és egy-egy rövidebb találkozás, ahol olyan feladatokat adunk, amelyek segítik a kapcsolódást a Mátkafogó programokon kívül is. Végig figyelünk arra, hogy a keretek kényelmesek legyenek mindenki számára, s így minden érdeklődő megtalálja a számára leginkább testhezálló lehetőséget az ismerkedésre.
Első nap, csütörtök délután külön férfi és női körökben beszélgetünk a párkeresésről, személyes tapasztalatainkat, történeteinket megosztva egymással. Második nap egy közös alkotásra hívunk benneteket, ahol a tevékeny és kötetlen kapcsolódást tudjátok megélni, mint egy kalákában. A harmadik napon egy gyüttmentes rapid randival várunk benneteket, ahol mindenkivel válthattok pár mondatot, akivel csak szeretnétek. Vasárnap pedig szavak nélkül, figyelemről és ráhangolódásról szóló mozgásos gyakorlatokon keresztül találkozhattok a többi mátkakeresővel.

A Mátkafogó programjai

Nincs esemény
Ha szeretnél beszállni a gyüttment mátkakeresésbe, a fesztiválra érkezve, a karszalag átvételénél kérhetsz egy másik szalagot is. Ezzel jelezheted a mátkafogó programban való részvételed, s kifejezheted nyitottságod a gyüttment párod megtalálására. A programban mindenki részt vehet, szexuális érdeklődése irányától függetlenül.
2013-ben Vágvölgyi Gusztáv – Pablóék kutatást végeztek kisközösségek körében, amelynek nagyon fontos tanulsága volt a témánk szempontjából, mivel nem csak az egyén, hanem a közösség szempontjából is nagy jelentősége van annak, hogy valaki páros vagy páratlan. Az egyik kiköltöző közösség vezetője ezt így fogalmazta meg:

„A közösség egyénekből nem, csak családokból tud összeállni. Ez okozta a mi közösségünk bukását. Egyének jöttek ide, volt olyan, hogy húszan is voltunk itt, de nem családok, hanem egyének. A természet olyan, hogy minden egyes része önmagában is megáll. A közösség esetén a legkisebb egység a család és nem az egyén. Az egyének azért nem tudtak rendszert alkotni, mert mindenki elsősorban a párját keresi, ez elviszi a teremtő energiájának legalább a 30%-át.”

 

Kati és Kornél udvargazdák bemutatkozása
Schnierer Kati
Az Ébredő Szexualitás Blog és YouTube csatorna háziasszonyaként a tudatos szexualitás területén munkálkodom. Küldetésemnek tartom, hogy segítsek megnyitni az embereket, hogy őszintébben tudjanak beszélni erről a tabu témáról. Ezzel szeretnék hozzájárulni a boldogabb párkapcsolatokhoz. Nagyon hiszek az önismeret fontosságában, ezért számos önismereti programot szervezek.
Korábban a Messzelátó Egyesület munkatársaként a fenntartható városi élet praktikáinak terjesztése volt az ügyem. Ennek kapcsán egyértelmű volt, hogy már az első Gyüttmentre elmentem. Számomra a Fesztivál egy csodás lehetőség arra, hogy hasonló gondolkodású barátok között lazíthassak, és nagyokat beszélgethessek egy-egy árnyas fa alatt.
Eisler Kornél
Kacskaringós és sokszínű életutam utolsó állomása a természetgyógyászat volt. Jelenleg nagy lelkesedéssel tanulok művészetterápiát, idén ősszel fogom elindítani első önismereti csoportomat. A művészet kamaszkorom óta mélyen érdekel, eleinte a mozgókép vonzott, később a tánc és az ének ragadott magával. Arra vagyok kíváncsi, hogyan tud hozzájárulni az alkotás folyamata személyes szabadságunk kiterjesztéséhez és saját lelki működésünk megértéséhez.
A Gyüttment Fesztiválnak két éve vagyok elkötelezett törzslátogatója, mert inspirációt ad ahhoz, hogy megvalósítsam régóta dédelgetett terveimet a természetközeli élettel kapcsolatban. A tavalyi együttlét nemcsak megerősítette szándékomat, de lendületet is adott hozzá azzal a szerelemmel, ami ott kezdődött, a Mátkafogó programban. Tavasszal megtettük Katival az első közös lépésünket az új élet irányába: Verőcére költöztünk, egy mesés kis házikóba. Egyikünknek sem volt kérdéses, hol ünnepeljük az évfordulónkat, a program vezetésére való felkérés azonban ezt az alkalmat még különlegesebbé tette számunkra.

Scroll to Top