Eszem-iszom

A pártolói tagsági díj tartalmazza a napi háromszori étkezést, ezért Nektek nem kell külön fizetni a konyhánál, amikor ételt kértek, csak a bejáratnál kapott étkezési jegyet kell odaadni.

A konyhában tapasztalt szakácsok és ügyes önkéntesek főzik nekünk a finomságokat, főként vegetáriánus ételekre számíts, de természetesen gondolunk a húsevőkre is. Az alapanyagok többségét a közelből, helyi termelőktől vesszük, tehát amellett, hogy egészségesek és finomak lesznek, szezonálisak is. nem mi találjuk ki tehát előre az étlapot, hanem az alapján állítjuk össze, hogy éppen mi terem. Ebben is visszatükrözzük azt, ami igazán jellemez minket, és Titektet is: egyszerűség, szelídség, fenntartható, természetes életre való törekvés.

Ne feledjétek, hogy a zéró hulladék a Közösségi konyhán is érvényes, készüljetek újrahasználható csomagolással (pl. liszt befőttesüvegben, tészta dobozban), a helyszínen csak az állatoknak adható vagy komposztálható szerves hulladéknak lesz gyűjtője. A mosogatáshoz lebomló szert és szivacsot biztosítunk. 

Linkek:

Szelíd Fesztivál: https://gyuttmentfesztival.hu/rolunk/

Zéró hulladék: https://gyuttmentfesztival.hu/zero-hulladek/

Teázó

A teázó egy olyan helyszín a Találkozón, amelyet szuper hangulatosra varázsolunk, ahová jól esik bekuckózni egy bögre szívet-lelket melengető italra és egy finom sütire.  Gyógyteák, zöldek, mate, gyümölcsösök, fűszeres gyömbérteák: mind a felfrissülésünket szolgálják, jól bevált kedvenc sütijeinkkel gazdagítva az élményt.

A kávézni vágyók sem maradnak hoppon. A kolumbiai termelőszövetkezetből érkező kávéink méltányos körülmények között kerülnek szüretelésre és feldolgozásra, és azok hazaszállításánál is figyelembe veszik a környezeti szempontokat. Ha mindenképp kávéznunk kell, ez a legtudatosabb megoldás rá!

A Találkozó eltökélt szándéka, hogy az olyan termékeket népszerűsítse vendégei körében, melyek minél közelebbről származnak. Ezért a kávézás jól bevett szokásai mellett különböző kávé-helyettesítő italokat is kínálunk.

Másik frissítő kávéhelyettesítő alternatívánk a búzafűlé, aminek  éhgyomorra való felhörpintése nem csak felfrissíti a reggelünket, hanem elképesztő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot juttat a szervezetünkbe, mely egy egész napra ellát bennünket energiával.

Gyüttment KOCSMA

(feltöltés alatt)