A Közösségi konyha helyszínén péntek délutántól vasárnap délig kialakításra kerül egy állandó SÖRHÁZ a sörfőző kurzusnak és tanácsadásnak, kézműves sör vásárlási lehetőséggel, és egy SAJTHÁZ a sajtkészítő és sajtfüstölő kurzusnak, tanácsadásnak, sajtvásárlási lehetőséggel. Idén is helyszíni jogi kupaktanácsot működtetünk, aminek keretében jogsegélyt kaphatnak az érdeklődők.
VIRÁGOK világa az étkezésben… Legtöbb programunkat ebben a témakörben fűztük össze, tágan értelmezve a virágot, a növényektől a gyümölcsig.
A közösségi konyha programjai a EU Horizont 2020 “Szervezetek és hálózatok magasabb szintű együttműködésének szervezése az európai mezőgazdasági szektorban” (Bringing Organisations & Network Development to higher levels in the farming sector in Europe – BOND) ” c. projekt segítségével, a KISLÉPTÉK Egyesület közreműködésével valósul meg. Célja, hogy erős hálózati együttműködéseket hozzon létre, ismeretátadást tegyen lehetővé, erős és jelentőségteljes kapcsolatokat alakítson ki.
Fő programelemek
KENYÉRSÜTÉS WORKSHOP Deák Albert – és családja
JOGI KUPAKTANÁCS
Előzetesen ide küldjetek be kérdéseket: https://goo.gl/forms/7fXIKcVMuc65FNe12
Kőváriné Bartha Ági: Földügyek, GDPR, és beszélgetés fenntarthatóságról.
Szabadkai Andi: közösségi étkezés, étkeztetés; kistermelők, helyi piac témákban.
Horváth János: adó és jövedéki, webshop és házhozszállítás témák, Dr Major Ági: környezetvédelmi termékdíj, alapító okirat.
CEFRE TERE-FERE
Horváth János – adó és jövedéki szakértő, Kisgörbői pálinka készítő. Cefrekészítés szakszerűen – tanácsadás. Csináljuk együtt! Kisgörbői Pálinka értékesítés,
Regisztráció esetén Pálinka kóstoló kurzus (2500 Ft/ 5*2 cent pálinka/fő), Regisztrálni: PÁLINKA tárgy megjelöléssel: kisleptek@gmail.com.
SÖRFŐZŐ KURZUS és tanácsadás a házi sörfőző kialakításról
FŰSZER és aromanövény felismerő totó
SAJTKÉSZÍTŐ KURZUS
Sajtkészítő és sajtfüstölő kurzus, sajtfelismerés (sajttál vásárlással)
SAJTMESE
Mese a sajtkészítésről gyerekeknek és felnőtteknek
Smoothie készítés,
kóstoló ehető vadnövényekkel, amíg a készlet tart. Hozz poharat magaddal!
REL (Rövid élelmiszer lánc) SAROK
FŰSZER és AROMATESZT – FVSZE (Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete)
Fűszer és aromanövény totó játék, beszélgetés a hagyományos, természetes, ősi tartósítási praktikákról
ÜST-FÜST
Mobil gasztro eszközbemutató és beszélgetés
TEJOLTÓ KÍSÉRLET:
Oltja-e a tejet a TEJOLTÓ GALAJ? Másnéven a kovászvirág kovászol-e?
PÉK TÉR
Dolinay Margit (Magyar Pékek fejedelmi rendje) Mézeskalács készítés és díszítés magvakkal és ehető virágokkal
ELŐADÁS Ételérzékenységekről másképp – az ételérzékenységek kialakulása és gyógyítása

A Közösségi konyha programjai

Nincs esemény

Közösségi konyha cikkjei

A Gyógyító Rét egy fákkal körbeölelt, napos rét, amit a fesztivál idejére megtöltünk különféle testi, lelki és szellemi gyógyító programokkal.  A tavalyi Gyógyító tér elképzelését szeretnénk idén is továbbvinni és…

A Mozgás Tér ad nekünk teret a különböző mozgásformák kipróbálására, illetve a napi testmozgás kielégítésére. Hargitay Réka  Réka 1999-ben lépett a Jóga ösvényére és útközben bőséges tapasztalatot gyűjtött különböző Jóga…

A fesztivál szóról, elsőre egy hangos, “gőzkieresztős” esemény jut eszünkbe, ami után egy kicsit megnyugszunk, kiürülünk és folytathatjuk napi rutinjainkat. Az együttléteknek pedig sok formája van még, nemcsak a közös…

Újdonság! Idén saját igazi androidos mobilapplikációnk is született:  “Gyüttment Fesztivál”  néven! Töltsétek le most!  https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.quercus.gyuttment_app Mit tudhatsz az appal? Miben segíti a vidékről álmodókat? – Tájékozódj előre: böngéssz programok, előadások, előadók,…

A közösségi és funkcionális fejlődésünk mellett a belső-önismereti fejlődésünket is fontosnak tartjuk, ezért idén az Elcsendesülés Terén bőven lesz rá lehetőségünk, hogy teret adjunk magunknak a jelenlétünk elmélyítésére és saját…

A Masszázs ponton különböző masszázstípusokat illetve masszázsterápiákat próbálhatnak ki az érdeklődők, mint a shiatsu, a Dion terápia, a thai masszázs illetve a gyógymasszázs.  Idén is nagyszerű masszázsokra és gyógykezelésekre lehet jelentkezni…

Felhívás! A Gyüttment Fesztiválon szörp és lekvár versenyt hirdetünk háziasszonyoknak, kistermelőknek, társadalmi és családi vállalkozásoknak. Bíztatásul, hogy milyen a termék egy országos verseny és a piac viszonylatában.   Pályázni lehet a…

Immár ötödik alkalommal rendezzük meg a vidékről álmodók és vidéken álmodók, Lesz-Gyüttmentek és Már-Gyüttmentek éves találkozóját, a Gyüttment Fesztivált. Felmerül a kérdés, hogy mi célból is teszi mindezt a tucatnyi…

2019. Március 3, Szentmihályhegy A Gyüttment Farsangon, Szentmihályhegyen beszélgettem Alizzal, és Csabával, akik a Gyüttment Fesztiválon találkoztak és jöttek is össze. Meséltek fesztiválozós élményeikről, jövőbeli terveikről és adtak pár hasznos…

A permakultúra virágának hét szirma azt a hét fő területet kapcsolja össze, amelyek az emberiség számára szükségesek a fenntartható élethez. Az idei Gyüttment Fesztivál udvarjai, terei, illetve maguk a programok…

“Itt, a Közösségi udvarban kezdenek majd kibontakozni azok a közösség vezetési mintázatok, amelyek a mai világban sikeresek lehetnek. Ebből a szempontból, azt gondolom, hogy az udvar idei szakmai programkínálata igazi…


Meghívott vendégeink, tagjaink és tagszervezeteink lesznek a programok során segítségünkre, így a
Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete
Dunakanyar-Pilis Helyi termék Szociális Szövetkezet
Mircz Nárcisz sajtkészítő mester
Csendesné Dolinay Margit pékmester a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjétől
Kőváriné Dr. Bartha Ágnes jogász, vidékfejlesztő, fenntarthatósági szakértő
Szabadkai Andrea vidékfejlesztő
Horváth János adó és jövedéki szakértő, a Kisgörbői pálinkafőző mestere
Kujáni Katalin REL szakértő
Dr. Major Ágnes agrárjogász, ügyvéd