Házirend

Gyüttment Házirend

 
VÍZ: Az ivóvizet a kijelölt helyeken találod.
TŰZ: A fesztivál területén (beleértve a kempinghelyet is) a tűzgyújtás tilos és életveszélyes.
DOHÁNYZÁS: A zsuppfedeles házak és a szalma 5 m-es körzetében a dohányzás szigorúan tilos! Dohányozz felelősségteljesen és használd a csikktartót!
EGÉSZSÉG: Ha az egészségedet érintő segítségre van szükséged, a Gyüttment Teázó melletti Seb-Hely segít neked, vagy jelentkezz az infópontnál.
KEMPING: Sátrazni csak a kijelölt erdei kempingben lehet (saját felelősségre), a fesztivál területén nem. A kempingben kerüld a mezítláb mászkálást, mert sok-sok vadszeder övezettel tarkított a terület. Nagy vihar esetén, az erdőben tartózkodni tilos.
JÁRMŰVEK: Az autódat a kijelölt parkolóban hagyd, belülről jól láthatóan elhelyezve a telefonszámoddal együtt, hacsak nem lóval jöttél!
(ÉRTÉK)TÁRGYAK: Értékmegőrzőnk nincs. A talált tárgyakat az infóponton tudod leadni.
HULLADÉK: Zéró hulladék fesztivál vagyunk. A keletkezett hulladékot a szemetes zsákodban gyűjtsd és távozáskor vidd is magaddal.
KOMPOSZT: Komposztba vele: zöldség, gyümölcs.
A hulladékokkal, alternatív ötletekkel kapcsolatos további információkért keresd a Zéró Hulladék infópontot.
ALOMSZÉK: A komposzt budikba csak komposztálható anyagok kerülhetnek. Az erre vonatkozó pontos infók az alomszékeken kihelyezett táblákon láthatóak.
Amit kis kedvenced pottyant el, kérjük szépen, hogy papírtörlővel szedd össze (adunk a kutyatartóknak), és így helyezd el az alomszékben.
ZUHI, MOSI: Csak biológiailag lebomló szereket használj, ez nagyon FONTOS, mert már egy “nem bio akció” is megmérgezi a szőlőt.
ÁLLATOK: Állatkádra fokozottan figyelj, felelős vagy érte! Ha éppen antiszociális kedvében lenne, sajnos pórázt / szájkosarat kell rátenni. Legyen nálad kedvenced állategészségügyi kiskönyve.
TERÜLET: A hullott gyümölcsökből lakmározz kedvedre, de a gazdák termő növényeit kérjük tartsd tiszteletben. Sok munkájuk van benne.
VÁSÁROZÁS: Kézműves termékeidet árulhatod a fesztivál területén! Ha asztaligény merülne fel, jelezd az infópontnál. Úgy érzed jól ment a vásározás? Arra kérünk, hogy 10%-ot dobj be az egyesületi becsületkasszába, Köszönjük a közösség nevében!!
KARSZALAG: A fesztivál területén csak érvényes karszalaggal tartózkodhatsz. A napijegyek az adott napon reggel 9 órától másnap reggel 9 óráig érvényesek.
Reméljük, hogy a fent leírt pontokkal egyet tudsz érteni.
Kívánjuk, hogy figyeljetek egymásra és a természet többi részére! Ha ezt a pár apróságot betartjuk, mindannyiunknak csodás élmény lesz az együtt töltött pár nap.
Kívánjuk, hogy egy-egy mosolyra s ölelésre mindig legyen időtök, energiátok. Tartsátok tiszteletben a természetet, egymást, és érezzétek jól magatokat! 🙂