Hagyd otthon az autódat!

Vándorfesztiválunk idén a Dunakanyarban, Zebegény mellett, a Gründli réten ver tanyát!

De hogyan is juttok oda?

Kerékpárral…
Érdemes két keréken érkezni a Fesztiválra, mert az oda vezető bicikliút festői környezetben halad a Dunakanyarban, és a környéken is tehettek jó kis kirándulásokat a cangákkal.
Budapest felől közeledve, a régi 2-es út mellett sajnos nincs végig kerékpárút, így vagy bevállaljátok, hogy Székesdűlőtől az autóút szélén tekertek Dunakesziig, vagy Káposztásmegyer irányába tesztek egy kitérőt és onnan a Pálya utca/Verseny utca melletti kerékpárúton hajtotok teljes biztonságban. Dunakeszin a Fő út mellett halad a kerékpársáv, aztán a várost elhagyva kisebb utcákon át illetve kerékpárúton juttok el Gödre, ahol szintén végig jelezve van merre kell haladni a Dunakanyar irányába biciklivel. A Göd és Vác közötti szakasz hűs erdőben vezet, onnan pedig jön a szépséges Duna menti szakasz egészen Zebegényig.
A táv kb. 60 km. 3-4 óra alatt megtehető a táv, de ehhez még adjátok hozzá a pihenőidőket.
Augusztus 23-án, csütörtökön közös bringatúrát szervezünk Budapestről Zebegénybe. Érdeklődni az erre létrehozott facebook eseményen lehet: https://www.facebook.com/events/469197100188564/ Jelentkezni ezen a linken tudtok: https://tinyurl.com/yd83tfye
Nagyon alapos és részletes útvonalleírás Zebegénytől Budapestig:
– ha a lap aljától olvassuk felfelé, kiváló útmutató Budapesttől Zebegényig utazáshoz is: milyen utcákon, milyen minőségű utakon, milyen nevezetességeket érintve juthatunk el a célunkig. http://kerekparosklub.hu/dunakanyar_budapest_bringatura_dunapart
– Budapesttől Zebegényig bejelölt kerékpáros útvonal, zoomolható térképen:
https://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=83D3A1EF7BB32F092B2BFCBDC687E2A2.fe3?fileId=gryrbhgdfugyddfl&language=hu
Vonattal…
Vasúttal a településre óránként indul járat, Budapest, Nyugati pályaudvarról tudunk eljutni. A távolság 59 km, az utazási idő járattól függően 50-59 perc, költsége normál áron 1120.- Ft. Kerékpárt a MÁV menetrend szerint, kerékpárjeggyel mindegyik járaton szállíthatunk, a kapacitás függvényében. Az aktuális menetrendet a MÁV honlapján találjátok meg.
A zebegényi vonatállomástól 20 perc sétára található a Fesztivál helyszíne, a Gründli rét. Az odajutást táblákkal és teherbicajokkal fogjuk segíteni.
Hajóval…
Zebegény komppal is megközelíthető Pilismarótról. A komp mindennap közlekedik. Személyjegy: 420 Ft.
Komppal Szobnál és Nagymarosnál is át lehet kelni, tovább infók: http://www.dunakanyar.hu/menetrendek
Autóval…
Zebegény szűkös utcáit nem sok-sok autó befogadására tervezték.:) A községben összesen kb. 80 autó számára van parkolóhely, ami a domborzati viszonyok miatt nem is igazán bővíthető tovább, külsőbb területeken sem. Ugyanakkor minden más járművel nagyon jól megközelíthető Zebegény, ahogy arról fentebb olvashattatok! Ezért kérünk benneteket, hogy próbáljatok meg más útvonalon jönni, hagyjátok otthon az autót, pattanjatok vonatra, hajóra, bicajra, és gyertek!:) (Még az is szerencsésebb megoldás, ha félúton hagyjátok a kocsit, pl. Budapesten, a Nyugati környékén, vagy akár Vácon vagy Szobon.) A vasútállomáson az érkező vonatokat teherbicajosok várják, hogy a nehéz cuccaikat felvigyék a táborba, így megkönnyítve a sétát a Fesztivál helyszínéig.
Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a megérkezés és a hazaindulás, de kérjük, legyetek ebben is társaink! 🙂
S ha mégis úgy döntötök, autóval jöttök, íme az útvonal:
Budapestről a forgalomtól, illetve a pontos indulási pontunktól függően vagy az M3-as autópályán érdemes elindulni vagy a Szentendrei úton, majd áttérni az M0-ásra, onnan pedig M2-es autóútra. Vác után a 12-es útra kanyarodva hamarosan Zebegényben találjátok magatokat. Így az út 68 km, valamivel több mint 1 óra hosszúra nyúlik. Cím: 2627 Zebegény, Fenyves út 033. hrsz , GPS: 47.805583, 18.923667
Telekocsis, vagy egyéb közös utazás megbeszéléséhez létrehozott “Zebegénybe megyünk” Facebook csoport:
https://www.facebook.com/groups/554213974979245/
Ha van kocsid és van még férőhelyed, vagy fuvart keresel, esetleg közösen szeretnél bringával jönni, vagy vasúti kedvezményhez keresel társakat, azt ebbe a táblázatba beírhatod:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tcVU7-IE6dq6i1yVjJ2ZMA3U-Sgac9ILQgXUP-qiyRk/edit?usp=sharing
Addig is ennyit kell aludni a Fesztiválig:
[wpc_countdown theme=”flat-colors” now=”1526651207919″ end=”2312″ bg=”#fff” padding=”5″]