Gyógyító tér – 2018

Idén az egészség témája még hangsúlyosabb szerepet kap a Fesztiválon, egy külön teret szentelünk egészségünk, testi, lelki jól-létünk megőrzésének!
A tavalyi Elsősegély pontból nőtte ki magát a Gyógyító tér, amely Hont Márton felügyelete alatt az egészségmegőrzés szemléletét szeretné népszerűsíteni. Azokat a tudásokat gyűjti össze, ami mentén el lehet kezdeni gondolkozni azon, hogy mit tudunk ebből a tudásból saját életünkbe behozni. A Gyógyító tér az Elsősegély pont mellett három kisebb helyszínből áll majd össze:
A Masszázs pontban naponta 7 órában egyszerre 2 ágyon többféle masszázstípust lehet majd kipróbálni. Feliratkozni a helyszínen lehet majd.
A Mozgás térben különféle jógairányzatok bemutatására és kipróbálására lesz lehetőség. Bemutatkozik a hatha jóga, amely kezdők számára is bátran kipróbálható. Hargitay Réka az acro jógával ismertet meg minket, ahol párban lehet egymás testével jógagyakorlatokat végezni. Különösen ajánlott pároknak, emberi kapcsolatok fejlesztésére, a fizikai kötődés továbbfejlesztésére. Végül megismerkedhetünk a kalligráfia jógával is, amely kicsit a csikunghoz hasonló, de picit táncszerűbb mozgásforma.
A harmadik tér egy csendesebb, eldugottabb rész lesz az erdőben, a Meditációs tér. Kora reggel, és az esti koncertek előtt is tartunk majd hosszabb-rövidebb irányított meditációkat.
A Gyógyító térben előadásokat is tartunk majd, naponta maximum kettőt, amely a hétköznapokban is hasznosítható tudást szeretne átadni a természetgyógyászat, az akupunktúra, a gyógyító füvek és egyéb témakörök mentén. A részletes programbontást hamarosan ezen az oldalon megtaláljátok majd.
Az Elsősegély pont az ilyenkor előforduló kisebb panaszok, sérülések ellátása mellett orvosi tanácsadást is nyújt majd. Idén a Teaházzal együttműködve aki elsősegélyre jön valamilyen panasszal, annak egy gyógytea receptet írunk, amit a Teaházban válthat majd be 🙂 Sepsi Barbi aromaterápiás szakember fog remek recepteket összeállítani nekünk. Az elsősegély pontban két szakképzett elsősegély nyújtó szakember is rendelkezésre áll majd. Kisebb húzódásokra, izomsérülésekre a masszőrök is bevethetők lesznek.

A Gyógyító tér programjai

Nincs esemény

A Gyógyító tér cikkei

A Gyógyító Rét egy fákkal körbeölelt, napos rét, amit a fesztivál idejére megtöltünk különféle testi, lelki és szellemi gyógyító programokkal.  A tavalyi Gyógyító tér elképzelését szeretnénk idén is továbbvinni és…

Egy érdekes beszélgetésnek lehetünk tanúi vasárnap délután a Gyógyító térben működő Gyógynövényes teaházban. Dr. Wang Lifen kínai orvossal – aki többek között fitoterápiával, akupunktúrával és akupresszúrával is foglalkozik – beszélget…

A GYÓGYÍTÓ TÉRBEN nem csak előadásokkal, hanem “kézzel fogható segítséggel” is készülünk. Szeretettel várunk mindenkit, akinek testi-, vagy lelki elakadása, kérdése van; aki keresi a kapcsolódást önmagához vagy környezetéhez. Aki…

Közeledve az idei Gyüttment Találkozó kezdéséhez összeállt az Élőfalvas nap programja. 3 év kihagyás után ismét lesz tehát Nyári Élőfalu Találkozó! Minden nap találkozhattok olyan programokkal, amelyek a MÉH tagszervezeteihez…

A Gyüttment Találkozó egyik nagy értéke, hogy összekapcsol egy csomó olyan szubkultúrát, amely mind rendelkezik jó értékekkel, tudással, megoldásokkal, de talán egyik sem teljes képpel arról, hogy mi is történik…

Örömmel jelentjük, hogy idén 2 teázó is helyet kapott a rendezvényen. Gyere és igyál egy csésze teát! Gyógynövényes teázó a Gyógyító térben Az idei Gyüttment Fesztiválra egy csendes, elvonulós Teaházzal…

A MAPER egyik fontos célja, hogy más szervezetekkel hálózatot alkotva elősegítsék a tudatos fogyasztás és az élelem-önrendelkezés struktúráinak kiépülését.

Az ökofalvak, mint közösségi modellek humánökológiai elkötelezettségű kezdeményezéseket és megoldásokat ajánlanak. Egy  lehetséges út a saját közösségtudatosságunk megalkotása felé.

Képzeljétek, a Találkozón – jó fesztiválhoz híven – remek ételekkel-italokkal is készülünk nektek!A legjobb, hogy emellett majdnem minden beszállítónál teljesítjük az alábbiakat:📦csomagolásmentes🧑‍🌾 etikus gazdaságból származik, azaz családi vagy kisvállalkozásokat támogatunk…

(pénteken és szombaton 10 és 20 óra között) A 2008 óta működő Kisközösségi Program fő célja, hogy minél több helyi ökoközösség működjön az országban. Mi koordináljuk e közösségek hálózatát, az Új Koma Hálót is….

Az, hogy gond nélkül beléptek a Találkozó területére, a kapunál egyből mosolygós önkénteseinkkel találkoztok, akiktől a karszalagokat és az első fontos információkat kapjátok, mint Oszkár munkájának köszönhető. Ő is tavaly…Az egészségünk a saját felelősségünk. Gyógyulni nem akkor kell kezdeni, amikor betegek vagyunk, hanem az egészségünk fenntartása mindennapos figyelmet, törődést igényel. Része kell hogy legyen az életünknek, mert így tudjuk megőrízni az egészségünket. A különféle mozgásterápiák ebben segítenek, a meditálás a mentális egészséget alapozza meg, a masszázs pedig egy külső segítség a test öngyógyító energiáinak felerősítésére.