Vágvölgyi Gusztáv – Pabló: Férfi-női-párkapcsolati dinamika a közösségeinkben

Időpont:
augusztus 28., szombat
09:00 - 10:30

Helyszín:
Megyszínpad – közösségi udvar előadás


Gondoltatok már arra, hogy mennyi párhuzam van a párkapcsolati és a közösségekben zajló dinamikák között?

Vajon tudjuk kezelni a közösségeinkben az apró félreértések felhalmozódásából eredő konfliktusokat, rossz érzéseket, ha ugyanezt nem tudjuk a párkapcsolatunkban?

És hogyan hat egy közösség dinamikájára az egyes tagok párkapcsolati dinamikája?

Hogyan segítheti a közösség, hogy egy párkapcsolat jól alakuljon?

Hogyan kezeljük egy közösségben a férfi és a női szerepeket, hogyan hatnak mondjuk egy megbeszélésre a közösségben létrejövő kapcsolatok, és a vonzódás?

Na és mi van, ha ez utóbbi nem kölcsönös …?

Sokszor azt gondolhatjuk, hogy egy közösség tagjainak az “ügyre” kell koncentrálnia, a párkapcsolatok pedig a magánszférába tartoznak, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy akkor jár jól egy közösség, ha azon is dolgoznak, hogy jól meg lehessen beszélni a női – férfi különbözőségekből, a párkapcsolatból, szexuális vonzalomból eredő dinamikákat: ekkor mindez igazi erőforrássá válhat, ellenkező esetben viszont akadállyá. Ezekről a kérdésekről fogok beszélni nektek, az általam megszokott gyakorlati példákon keresztül. Megmutatva azt, hogy egy közösségben, a közösség meghatározó tagjainak, vezetői mit tehetnek azért, hogy ezek a dinamikák ne szétvessék, hanem segítsék a közösség fejlődését.
Érdemes meghallgatni akkor, ha a pároddal egy közösséghez tartoztok, vagy ha éppen egymásba szerettetek valakivel a közösségeden belül, vagy ha te vonzódsz valakihez, de ő hozzád nem, vagy éppen fordítva, vagy ha éppen párkapcsolati nehézséggel küzdesz, vagy ha egyedülálló vagy, és a párodat keresed, de legfőképp ha egy közösség vezetője vagy és ezekkel a dinamikákkal kezdened kell valamit … na, szóval gyakorlatilag bármely élethelyzetben is vagy. 🙂

Előadó

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló

Közösségi vállalkozás fejlesztő, közösségfejlesztő, az Inspi-Rációnak és ezen belül a közösségi vállalkozás csapatának a szakmai vezetője, a Polyán gazdaság egyik városi munkása, a Nyíregyházi Kosár Közösség alapító tagja.

Hiszek abban, hogy egy átmeneti korban élünk és az emberiség sorsa múlik azon, hogy képessé válunk valódi, életmód közösségeket alkotni. A szakmai életemet tettem fel erre az ügyre, ezért szervezem évről évre (amikor van) a Gyüttment Fesztiválon és most találkozón a közösségi udvar szakmai programját. A mai kor közösségei már csak tudatosság alapú közösségek lehetnek, azonban a tudatossághoz tudásra is szükség van, ezért tartom fontosnak, hogy évről-évre feldolgozzunk olyan témákat, ami által képessé válunk a mai világban, a mai emberekkel is közösséget alkotni.