Nő és férfi szövetsége, kapcsolódása – kerekasztal beszélgetés együtt, egymásről

Időpont:
augusztus 25., vasárnap
10:30 - 12:00

Helyszín:
Gyógyító rét – Nap-Hold közös tér


Túllépve azokon a klasszikusokon, hogy Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt – a nő férfit. Egy kerekasztal beszélgetés keretein belül keressük a válaszokat a női-férfi kapcsolódás elméleti és gyakorlati kérdéseire két sokat megélt és sokat látott párral: beszélgető társaink lesznek Meső és Imre, illetve Edina és Attila. Rövid történetüket alább olvashatjátok. Gyertek és beszélgessünk erről az izgalmas témáról közösen.

Meső és Imre:
Sokat próbált öreg motorosként csodálkoztunk egymásra egy spirituális táborban. Második napon szerelembe estünk, aznap éjjel összesátoroztunk. A tábor végén összeköltöztünk, majd összeházasodtunk. Négy éve már, hogy töretlen örömben és elégedettségben élünk együtt.

Olyan nyílt titkokról, élhető és tanulható kapcsolati mesterfogásokról fogunk mesélni, melyeket már az oskolában kellene tanítani, hogy minél többen tudjanak
– jól választani
– felelős döntéseket hozni
– a kapcsolatban kapcsolódni
– hálával élni egymással, egymásért
– egyenrangúságban és kölcsönösségben
– szenvedéllyel átitatott végtelen nyugalomban
– szerelemben, megérkezésben, otthonosságban
– barátként, testvérként, szerelmesként, szövetségesként

Edina és Attila:
Attilával sorsszerű volt a találkozásunk 15 évvel ezelőtt. Mindketten megrendeltük egymást, és rövid idő múlva meg is kaptuk a Mindenségtől. A filmek itt szoktak véget érni: “… és boldogan éltek, míg meg nem haltak…”

Nekünk kijutott nem kevés nehézség és akadály is a boldogság és a szerelem mellé. Ma már tudjuk, hogy nem ez az első közös történetünk, elrontottuk már párszor. Ez a mostani közös életünk egy újabb lehetőség a Sorstól, hogy megugorjuk a szeretet vizsgáját. Egymáson keresztül tanuljuk önmagunkat, a világ és a másik nem működését. A nehézségekben segítség, hogy van olyan közös gyökerünk, amihez mindketten visszanyúlhatunk.

Voltunk súlyos anyagi nehézségekben, érzelmi poklokban együtt és külön-külön is. Éreztük mindketten, hogy kész, vége, nem megy tovább. Mégis mindig megtaláltuk az utat egymáshoz, mert mindketten kerestük és keressük saját magunkban a kulcsokat. Saját tapasztalatainkból született meg a Párkapcsolati szakácskönyv, és közös könyvünk a Sorsfonat.

Mindeközben megtaláltuk a családi birtokunkat egy gyönyörű hegytetőn Magyarkúton, született négy gyerekünk (mind itthon háborítatlanul) és építgetjük a közös utunkat.