Király Ági: Hétköznapi alkímia – laktofermentálás gyorstalpaló, fermentált cukkini kóstoló és workshop

Időpont:
augusztus 22., csütörtök
11:00 - 13:00

Helyszín:
Élő ételek tere


Király Ági régész, a FerMentor Blog szerzője

Többi előadónkhoz hasonlóan Ágit is a saját egészségének visszaszerzése indította el a bélflóra-helyreállítás természetes módjai, azon belül is az erjesztési eljárások kutatása felé. Hobbijából szenvedély, a közösségi médián keresztüli kezdeményezéseiből pedig egy inspiratív csoport és egy tudományos-ismeretterjesztő oldal is született, melynek célja, hogy a különféle erjesztési eljárásokat, azok történetét, mikrobiológiai alapjait és alkalmazásának lehetőségeit minél többen ismerhessék meg újra.

Csütörtökön 11 órakor a „Hétköznapi alkímia” című, kóstolóval egybekötött előadásán megismerkedhettek a tejsavas erjesztés mikrobiológiai alapjaival és gyakorlati fortélyaival. Az előadás után a vállalkozó kedvű résztvevők közösen indíthatnak útjára egy különleges, fermentált cukkinit, melyet a fesztivál utolsó napján el is fogyaszthatnak majd.

Pénteken 11 órakor az évszakokhoz igazodó erjesztési módszerekkel és olyan szezonális finomságokkal ismerkedhettek meg, mint a fermentált gyümölcslevek, alkoholos és szénsavas italok, ecetek, fűszer- és gyógynövényelixírek. Az előadás végén a lelkes látogatók ismét közösen készíthetnek el egy erjesztett üdítőitalt, amelyet a fesztivál utolsó napján meg is kóstolhatnak.