Időpont:
2019. augusztus 23., péntek
14:00 - 16:00
Helyszín:
Élő ételek tere
Deák Albert családjával Szentes mellett él egy tanyán. Saját gyógyulásának útja vezette el a kovászolt kenyér és a fermentálás csodálatos világába, amibe szívesen elkalauzolja a kíváncsiskodókat.
Vár Titeket csütörtökön 16 órakor „Az élet kovásza” című kenyérkóstolóval egybekötött előadására, ahol mesél a kovászolt kenyér készítéséről, annak élettani hatásairól, a kovász és az ember kapcsolatáról. Az előadás végén a korpacibere készítés mikéntjébe avatja be a lelkes közönséget egy workshop keretein belül.
Pénteken 14 órakor pedig a „Fermentált hüvelyesek”-ről beszél, elmondja, hogyan tehetjük emészthetőbbé a hüvelyeseket a fermentálás segítségével, valamint hogyan tartósíthatjuk őket akár télire ugyancsak a fermentálás által.