Bíró Árpád: Patics, és könnyűvályog

Időpont:
augusztus 24., szombat
09:00 - 10:30

Helyszín:
Élettér – műhely


Árpád magasépítő – az Európai Vályogépítészeti Oktatási központnak a hivatalos szakoktatója, kőműves-és festő, Szárazépítőmester, vályogépítő kézműves,  vályogos szakmai oktatást szervező, és  Az europai vályogoktató tankönyv társszerzője.

A tankönyv , a Leonardo da Vinci program keretében Németországban megírt   az Európai vályogépítő oktatási központ megbízására, felkérésére, a vályogtégla falazatok , téglavetés, gyártás, és vályog szárazépitő munkák, könnyűvályogok rész szerzője .A nemzetközi csapatban Árpád  Magyarországot képviselte.

 Mint Vályogápítő,és vállalkozó, több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik természetes építőanyagokkal való építésben , ebből közel 2 évtizedet Németországban tevékenykedett, ahol folyamatosan képezte magát, most 64 évesen is folyamatosan tanul.  Ennek eredményeként több műemlékvédelmi díjat is kapott.  A magyarországi vályog ügyét felvállaló szervezet egyik jeles, alapító tagja , és a környezettudatos  építőanyagok alkalmazástechnikája, a fenntarthatóbb -, a hagyományos és modern vályogépítészet népszerűsítésében, és a szakmai képzésben, oktatásban, a hazai szervezett képzésben, egy erre alkalmas  iskola megalapításában fáradozik. A Környezettudatos Építők Szervezetének (KÖRÉPÍTŐK)   Árpád is az egyik alapító tagja.

Keverjünk együtt alkossunk együtt!

Szabadtéri tanácsadás mindenkinek!

A föld mint építőanyag, nagyjából tudjuk mit jelent.

Építeni földdel, téglát vetni, döngölt padlót készíteni? 

Egyszerű, és mégsem az.

Kicsit elmélyülünk a részletekben, hogy kell keverni, mi a 

rétegrend, hogyan állapítsam meg alkalmas-e a földanyag,  és az agyag? De használhatunk akár a bontott vályogot is arra, hogy vakolhassak vele, vagy új falat építsék vele? 

Nyílt tanterem a látogató számára! A nagy titkokat nem árulom el, – vagy talán mégis, de ígérem azt részletesen… 

A gyakorlatban fogom bemutatni, milyen az a lélegző (un. kapilláris) rétegrend, vagy lélegző hőszigetelés…de hallhattok, tapinthattok sok-sok korszerű újdonságot  is. “

Scroll to Top