A Közösségi konyha helyszínén péntek délutántól vasárnap délig kialakításra kerül egy állandó SÖRHÁZ a sörfőző kurzusnak és tanácsadásnak, kézműves sör vásárlási lehetőséggel, és egy SAJTHÁZ a sajtkészítő és sajtfüstölő kurzusnak, tanácsadásnak, sajtvásárlási lehetőséggel. Idén is helyszíni jogi kupaktanácsot működtetünk, aminek keretében jogsegélyt kaphatnak az érdeklődők.
VIRÁGOK világa az étkezésben… Legtöbb programunkat ebben a témakörben fűztük össze, tágan értelmezve a virágot, a növényektől a gyümölcsig.

A közösségi konyha programjai a EU Horizont 2020 “Szervezetek és hálózatok magasabb szintű együttműködésének szervezése az európai mezőgazdasági szektorban” (Bringing Organisations & Network Development to higher levels in the farming sector in Europe – BOND) ” c. projekt segítségével, a KISLÉPTÉK Egyesület közreműködésével valósul meg. Célja, hogy erős hálózati együttműködéseket hozzon létre, ismeretátadást tegyen lehetővé, erős és jelentőségteljes kapcsolatokat alakítson ki.

Fő programelemek

KENYÉRSÜTÉS WORKSHOP Deák Albert – és családja

JOGI KUPAKTANÁCS
Előzetesen ide küldjetek be kérdéseket: https://goo.gl/forms/7fXIKcVMuc65FNe12
Kőváriné Bartha Ági: Földügyek, GDPR, és beszélgetés fenntarthatóságról.
Szabadkai Andi: közösségi étkezés, étkeztetés; kistermelők, helyi piac témákban.
Horváth János: adó és jövedéki, webshop és házhozszállítás témák, Dr Major Ági: környezetvédelmi termékdíj, alapító okirat.

CEFRE TERE-FERE
Horváth János – adó és jövedéki szakértő, Kisgörbői pálinka készítő. Cefrekészítés szakszerűen – tanácsadás. Csináljuk együtt! Kisgörbői Pálinka értékesítés,
Regisztráció esetén Pálinka kóstoló kurzus (2500 Ft/ 5*2 cent pálinka/fő), Regisztrálni: PÁLINKA tárgy megjelöléssel: kisleptek@gmail.com.

SÖRFŐZŐ KURZUS és tanácsadás a házi sörfőző kialakításról

FŰSZER és aromanövény felismerő totó

SAJTKÉSZÍTŐ KURZUS
Sajtkészítő és sajtfüstölő kurzus, sajtfelismerés (sajttál vásárlással)

SAJTMESE
Mese a sajtkészítésről gyerekeknek és felnőtteknek

Smoothie készítés,
kóstoló ehető vadnövényekkel, amíg a készlet tart. Hozz poharat magaddal!

REL (Rövid élelmiszer lánc) SAROK

FŰSZER és AROMATESZT – FVSZE (Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete)
Fűszer és aromanövény totó játék, beszélgetés a hagyományos, természetes, ősi tartósítási praktikákról

ÜST-FÜST
Mobil gasztro eszközbemutató és beszélgetés

TEJOLTÓ KÍSÉRLET:
Oltja-e a tejet a TEJOLTÓ GALAJ? Másnéven a kovászvirág kovászol-e?

PÉK TÉR
Dolinay Margit (Magyar Pékek fejedelmi rendje) Mézeskalács készítés és díszítés magvakkal és ehető virágokkal

ELŐADÁS Ételérzékenységekről másképp – az ételérzékenységek kialakulása és gyógyítása

A Közösségi konyha programjai

Közösségi konyha cikkjei

Meghívott vendégeink, tagjaink és tagszervezeteink lesznek a programok során segítségünkre, így a

Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete
Dunakanyar-Pilis Helyi termék Szociális Szövetkezet
Mircz Nárcisz sajtkészítő mester
Csendesné Dolinay Margit pékmester a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjétől
Kőváriné Dr. Bartha Ágnes jogász, vidékfejlesztő, fenntarthatósági szakértő
Szabadkai Andrea vidékfejlesztő
Horváth János adó és jövedéki szakértő, a Kisgörbői pálinkafőző mestere
Kujáni Katalin REL szakértő
Dr. Major Ágnes agrárjogász, ügyvéd