A helyszínre kattintva megjelenik a napi programbontás. Ez még nem a végleges lista, a programokat folyamatosan töltjük fel 🙂

Kápolna kert - előadótér

Kápolna kert - előadótér

A Kápolna ​kert​ a belső utak és közösségi megoldások ter​e​, ahol a programjainkkal a​z ÉN, a MI és a MINDENKI szintjein haladunk végig. A belső utak az ÉN világa, amin ha halad az ember alkalmassá válik arra, hogy létrehozza a MI-t, azaz a közösséget​. Tippeket kapunk a közösségünk létrehozásához, működtetéséhez, megnézzük mi az, ami akadályozza, és mi az, ami segíti a közösségek fejlődését. Konkrét gyakorlati példákon keresztül megnézzük milyen lehet a vezetés, a kommunikáció a közösségekben, milyen lehet a közösség alapú helyi gazdaságfejlesztés, hogyan segíthetjük ezt közösségi vállalkozások létrehozásával.

Torkos pajta

Torkos pajta

A Torkos pajta ad otthont annak a tudományos térnek, ahol összegyűjtjük a gyüttment életérzéshez szorosan kapcsolódó elméleti, kutatási eredményeket és olyan tapasztalatokat, amelyek a humánökológia tág érdeklődési körébe tartoznak.
Témáink között szerepelnek a falufejlesztés, környezeti nevelés, helyi gazdaságfejlesztés, helyi fizetőeszközökhöz kapcsolódó eredmények, zéró hulladékhoz kapcsolódó tapasztalatok, környékbeli önkormányzatok jógyakorlatai, a térségben működő kezdeményezések, valamint az egészség és táplálkozás területe.

Kézműves és piactér

Kézműves és piactér

Itt találkozhatsz a mesterekkel, kézművesekkel, akik megosztják tudásukat, akikkel közösen készíthetsz el saját magadnak olyan tárgyakat, amiről nem is gondolnád, hogy kézzel elkészíthető. Ide gyűlnek a környék termelői, akiktől zöldséget-gyümölcsöt, és minden jót tudsz majd vásárolni, ide várjuk a kézműveseket, hogy saját portékáikat árulják, valamint olyan szervezetek települnek ki és mutatkoznak be ezen a téren, akik értékes, a gyüttment élethez fontos tudás letéteményesei.

Présház

Présház

Bemutatkozik a Vasi Hegyhát. Az idei évben összegyűjtjük a helykereső gyüttmenteknek azokat a lehetőségeket, amiket a térség kínál. Polgármesterek, gazdák, vidékfejlesztők, tapasztalt gyüttmentek mutatják meg azokat a beköltözhető házakat, megművelésre váró földeket, társakra váró gazdaságokat, munkalehetőségeket, amelyek a tőke híján lévő fiatalokat, családokat segítheti az új élet elkezdésében.

Kápolna kert - jurta

Kápolna kert - jurta

A jurta ad otthont a belső utak és közösségi megoldások teréhez tartozó elvonulósabb foglalkozásoknak, műhelyeknek.

Zengő Erdő

Zengő Erdő

Ezt a varázslatos erdei teret a Mű-Hely tapasztalt csapata szervezi a fesztiválra. Itt zenei programok, gyermekeknek szóló zenés foglalkozások, és sok más csoda kap teret. Ez a nyugi, a kikapcsolódás terepe, az esti koncertek alatt is.

Karám

Karám

A Karámban a növénytermesztés és az állattartás új útjairól, alternatív megoldásairól, háztáji lehetőségekről, a megélhetésről és kapcsolódó témákról beszélgetünk. A térség számos gyümölcsésze bemutatkozik, és megosztják tudásukat, tapasztalataikat.

Zéró Hulladék Infópont

Zéró Hulladék Infópont

A Humusz Szövetség szakmai tudását hozza a Fesztiválra, hogy minél inkább zéró legyen a hulladék. A Fesztivál mindennapján fordulhattok hozzájuk kérdéseitekkel, ha kíváncsiak vagytok, hogy lehet megelőzni a megtermelt hulladékot, vagy mi a teendő vele, ha már ott van.

 

További helyszíneink

Kápolna kert – tölgyes tisztás

Kápolna kert – tölgyes tisztás

A Kápolnakert – tölgyes tisztás egy természetes beszélgető hely, ami arra csábít, hogy körbe üljünk, figyeljünk egymásra és az erdő hangjaira és ebben a természetes kápolnában elmélyedjünk a gyüttmentséget segítő témákban. Ezen a helyszínen lesznek az élő-, ökofalvak bemutatkozásai, a Kisközösségi Program könyvbemutatói és több nagyon izgalmasnak ígérkező, személyes beszélgetés.


Gyümölcsész tér

Gyümölcsész tér

A fák a barátaink: árnyat adnak, finom gyömülcsöket érlelnek nekünk, otthont nyújtanak madarainknak. Gondoskodásunkat sokszorosan meghálálják. Ide gyüjtjük a fák gondozásával kapcsolatos előadásokat, workshopokat.


Nyílt tér

Nyílt tér

A Nyílt téren olyan előadókat fogadunk, akik részt vesznek a Fesztiválon, és úgy érzik, szeretnének hozzátenni a tudásmegosztáshoz. Ehhez a Fesztivál Facebook-eseményében meghirdetünk egy szavazást, ahol mindenki szabadon bejelentkezhet a saját előadásával és a szavazatok alapján az első tíz előadás nyílt teret kap!


Mozgás és masszázs tér

Mozgás és masszázs tér

Testünk, lelkünk karbantartásának helyszíne. Jóga, masszázs, feltöltődés minden mennyiségben.


Zsibongó

Zsibongó

Amíg Apu és Anyu az előadásokat hallgatja, addig a kicsikre egy szuper csapat vigyáz, akik kalandutakra viszik őket, szabadfestéssel, természetes anyagokkal történő kézműveskedéssel foglalják le őket, közös mandalát készítenek, hogy a nap végén a szülők irigykedve hallgassák a gyerekeket! A tér reggel 8-tól este 6-ig tart nyitva, a tölgyfák árnyas lombjai között.


Lábas pajta

Lábas pajta

Itt a természetes építészettel és alternatív energiagazdálkodási megoldásokkal foglalkozunk. Beszélgetünk az épületek, az épített tér pszichológiájáról, a környékbeli népi építészetről, lesz szó a természetes alapanyagú házakról, szalmabála építészetről, vályogépítészetről, kenderbetonról, hagyományos fa szerkezetekről. Belső rendszerek közül a fűtés témakörben hagyományos kemencékről és kályhákról, komposzt kazánról tartunk előadásokat, emellett beszélgetünk egyéb víztisztítási megoldásokról is. Este pedig a zsuppkévék alatt táncolunk és mulatozunk 🙂


Nyitott pajta (kocsma)

Nyitott pajta (kocsma)

Ez a gyüttment kocsma. Mivel Zéró Hulladékban nyomjuk, itt saját poharadból ihatod a kézműves és kevésbé kézműves finom itókákat. Amit csak lehet, környékbeli termelőktől, forgalmazóktól szerzünk be.


Gyüttment Konyha

Gyüttment Konyha

Ha megéheztél, térj be hozzánk egy finom ételre. Magunk főzünk magunkra, anyagilag a fesztivál szervezését támogatod, ha itt vásárolsz. Mivel Zéró Hulladék szemléletben nyomjuk, itt is saját tányérral és evőeszközzel kell érkezz. Amit csak lehet, környékbeli termelőktől szerzünk be, mindezt csomagolásmentesen.


Közösségi konyha

Közösségi konyha

A Közösségi konyhában közösen sütjük ki, főzzük meg a környékre jellemző finomságokat, tanuljuk meg vegán fogások készítését, sütünk kenyeret fejedelmi pékekkel, és még sok hasonló csoda kap helyet.
Van egy kemence, illetve ide építettünk egy rakétaelven működő csikótűzhelyt, hogy tudjatok magatoknak sütni-főzni, ha épp így szeretnétek megoldani az étekezéseteket.


Csengőkert

Csengőkert

A tér kedvesen lankás oldalán a reggeli ébredezések és a tökéletes naplemente nézések, találkozások helyszíne a teázó-kávézónk.
Fesztiválkörülményeket meghazudtoló igazi kávéval készülünk, a teákhoz pedig mi gyűjtöttük és ültettük a frissen szedhető gyógynövényeket. A reggeli sütik, kekszek, kásák mellett helyben sütjük majd a lepényeket, amikhez különböző kencéket és persze friss zöldségeket választhattok.


Infópont

Infópont

A szervezőcsapat bázisa, egy hosszú-hosszú pulttal, ahol minden felmerülő kérdéseteket megválaszolunk, ahol bemutatkozik a fesztivált szervező Mindenegyüttmegy Egyesület, valamint beszerezhetitek majd itt a zéró hulladék segédeszközöket is, ha esetleg otthon maradtak. Innen indulnak a gyógynövény és egyéb túráink is.


Vándor teázó

Vándor teázó

A Bahia Győr és A Manóba gyógynövény és életmód műhely közös produkciója a Vándor Teázó. Maguk gyűjtötte gyógynövények, maguk készítette keverékek, adományalapon, csodálatosan kellemes, kikapcsolódós chill környezetben.

Programok:

Augusztus 24.

9:00-10:00 oraig Chi-Kung ( Bilibok Andras )

10:00-11:00 oraig Tea Kostolo ( Mersei Kata )

15:00-16:00 oraig Hang utazas ( Gaian Ildiko )

17:00-18:00 oraig Elet Iskolaja – Fennterthato Oktatas ( Sprout Gabriella )

Augusztus 25.

9:00-10:00 oraig Chi Kung ( Bilibok Andras )

10:00-11:00 oraig Tea Kostolo ( Mersei Kata )

15:00-16:00 oraig Osi Jovendok – Ladak tanulsagai. Egy fenntarthato, emberibb jovo alapjairol ( Stern Gabriella )

17:00-18:00 oraig Zold Kolteszet – Vers es Hang ( Weiner Sennyey Tibor es Gaian Ildiko )

Augusztus 26.

9:00-10:00 oraig Chi Kung ( Bilibok Andras )

10:00-11:00 oraig Tea Kostolo ( Mersei Kata )

16:00-17:00 oraig Elet Iskolája – Fenntarthato Oktatas ( Sprout Gabriellla )

17:00-18:00 oraig Szivrehato Gyogynovenyek ( Mersei Kata ) Gyuttment – Vandor Teazo

Augusztus 27.

9:00-10:00 oraig Chi Kung ( Bilibok Andras )

10:00-11:00 oraig Tea Kostolo ( Mersei Kata )

15:00-16:00 oraig Masala Chai Fozo Workshop ( Gaian Ildiko)

17:00-18:00 oraig MOKE-orvosi kannabisz ( Szelestei Miklos )

Print Friendly, PDF & Email