Szép Éva és Vágvölgyi Gusztáv – Pabló: Tau-Ceti és a pódium beszélgetések tapasztalatai és tanulságai – a Közösségi udvar összefoglaló előadása

Időpont:
augusztus 25., vasárnap
11:00 - 13:00

Helyszín:
Közösségi udvar – előadó tér


Már a címből is kiderül, hogy ez egy olyan program, aminek a tartalmáról nagyon nehéz előzetesen bármit is mondani, hiszen itt fogjuk levonni az összes pódium beszélgetés és a Tau-Ceti folyamatának a tanulságait. Fejlesztői tapasztalatunk, hogy ezek a tanulságok egymásra fognak épülni, sőt egymást fogják erősíteni, alátámasztani. Ezzel együtt mi is kíváncsian várjuk, milyen meglepetéssel szolgál a számunkra ez a két folyamat. Természetesen a közösségi udvar szakmai témája, az önszerveződés és vezetés lesz itt is a fókuszban.

Mivel nem lesz időnk felkészülni erre az előadásra, hiszen még az ezt megelőző idősávban is pódium beszélgetés zajlik, ezért az előadás műfaja sokkal inkább nyilvános szakmai párbeszéd lesz (ha egyáltalán létezik ilyen, ha nem akkor most fogjuk ezt is megteremteni:)). Számunkra nem ismeretlen ez a műfaj, hiszen mind a munkában, mind az életben társak vagyunk, így a közösségi vállalkozás szakmai fejlesztéseknek is az az alapja, hogy mi beszélgetünk, sokat, rengeteget… Reményeink szerint ez a nyilvános szakmai párbeszéd nektek is segít majd abban, hogy egy kiforrottabb képpel menjetek haza arról, hogy milyen vezetésre van szüksége egy közösségnek.

Szép Éva

Közösségi vállalkozás fejlesztő, szervezetfejlesztő, coach, tréner, facilitátor, tanácsadó.

Hiszek abban, hogyha az emberek megtanulnának valódi közösségeket teremteni, ezekkel a közösségekkel hegyeket tudnának megmozgatni. Az Egyesületben én képviselem a racionalitást, a józan paraszti észt, a földön járást. Azt gondolom, erre is szükség van, de olyan jó, hogy vannak mellettem, akik nem ilyenek! Ha tréninget tartok, mindig a résztvevők tudására, tapasztalatára építek, irányító kérdéseket teszek fel, megvilágítom az összefüggéseket. Így a résztvevőkkel közösen építjük a tartalmat. Hitem szerint az új ismeret így válik igazából használhatóvá.
Egy megbeszélés facilitálása során újra és újra rácsodálkozom arra, hogy egy jó folyamattal a megbeszélések milyen hatékonyak és élvezetesek is lehetnek, az eredmény minősége pedig nagyságrendileg jobb! Nem értem, miért nem így tartanak megbeszéléseket az emberek?!
Kedvenc területem a szervezetfejlesztés és a coaching, mert itt hosszú ideig kapcsolatban vagyok egy-egy szervezettel, személlyel és látom, ahogy egy kis segítséggel hatalmas változást tudnak elérni.

Vágvölgyi Gusztáv – Pabló

Tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, coach, de leginkább közösségi vállalkozás fejlesztő

Teoretikus természetű ember vagyok, hiszek abban, hogy a dolgok természetének megértése hozzásegít ahhoz, hogy a gyakorlatban is működővé fejlesszük az olyan szubjektívnek látszó dolgokat, mint a közösségi minőség. Szervezetfejlesztőként tapasztaltam, hogy minden szervezeti probléma visszavezethető az emberi kapcsolatok minőségére, ezért dolgozok jelenleg is a közösségi vállalkozás, mint szervezeti modell kidolgozásán.

Személyes küldetésemnek érzem, hogy segítsem azokat akik közösségben szeretnének élni, akik abból szeretnének megélni, ami a természetük szerinti nekik való, amiben boldogok tudnak lenni, miközben társadalmi jót is teremtenek. Van egy álmom, hogy a közösségi vállalkozások a közösségi alapú gazdaságfejlesztés legfontosabb intézményei lesznek, és ezen az úton egy emberhez méltóbb, fenntarthatóbb társadalomhoz érünk el.

Weboldalak:

http://kozossegivallalkozas.hu/
https://inspi-racio.hu/rolunk/