Deák Albert – Az élet kovásza előadás kóstolóval és korpacibere készítés műhelymunka

Időpont:
augusztus 22., csütörtök
16:00 - 18:00

Helyszín:
Élő ételek tere


Deák Albert családjával Szentes mellett él egy tanyán. Saját gyógyulásának útja vezette el a kovászolt kenyér és a fermentálás csodálatos világába, amibe szívesen elkalauzolja a kíváncsiskodókat.

Vár Titeket csütörtökön 16 órakor “Az élet kovásza” című kenyérkóstolóval egybekötött előadására, ahol mesél a kovászolt kenyér készítéséről, annak élettani hatásairól, a kovász és az ember kapcsolatáról. Az előadás végén a korpacibere készítés mikéntjébe avatja be a lelkes közönséget egy workshop keretein belül.

Pénteken 14 órakor pedig a “Fermentált hüvelyesek”-ről beszél, elmondja, hogyan tehetjük emészthetőbbé a hüvelyeseket a fermentálás segítségével, valamint hogyan tartósíthatjuk őket akár télire ugyancsak a fermentálás által.