A fesztiválra látogató gyerekek különösen közel állnak a szívünkhöz. Ezért a családokat, szülőket bátorítani, támogatni szeretnénk abban, hogy jöjjenek gyerekestül, élvezzék a fesztivált együtt! A szülők, nagyobb tesók vegyenek részt szívüknek kedves előadásokon, beszélgetéseken, workshopokon, amíg a legkisebbekre mi vigyázunk. A Zengő pagonyban gondos önkéntesek vigyáznak a kicsikre, akik naphosszat játszhatnak az árnyas fák alatt. Programokkal is készülünk: lesz zene, mesemondás, arcfestés, kalandtúra, művészeti foglalkozások, és még sok izgalmas meglepetés!

Minden napnak lesz egy központi témája, ami összefogja az aznapi előadásokat. Délelőtt két előadás, délután pedig egy főtéma várható, ahol körbejárjuk az adott témát előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel.

PÉNTEK: GYEREK
Délelőtti előadások: Nomád utazás gyerk(ek)kel // Erőszakmentes kommunikáció
Délutáni téma: Alternatív oktatási lehetőségek, tapasztalatok (homeschooling, unschooling)

SZOMBAT: CSALÁD
Délelőtt: Természetes családtervezés  //  Nő, férfi, apa, anya, szex
Délutáni téma: Szülés, születés, bábaság

VASÁRNAP: KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
Élmények megosztása a következő témában: Vidékre költözés egyedül, párban, gyerekkel

A Zengő Pagony részletes programbontása

Cikkek gyerek és család témában

Bemutatkozik Tirk Emőke, udvargazda

Egy 1200 fős zempléni faluban nőttem fel, ahol a kertben ettük mosatlanul a gyümölcsöt, szalmába ugráltunk, a kutyánk kísért az iskolába és mindenki köszönt mindenkinek. Most már ugyanannyi évet éltem vidéken, mint városban, jelenleg városi vidéki vagyok. 🙂
Az én templomom a természet és örök idealistaként mélyen hiszek az emberekben. Abban, hogy csak együtt megy.
Három éve látogattam el először a Gyüttment Fesztiválra a kislányommal és rögtön elvarázsolt a hangulata, olyan igazi, élettel teli volt. A szaladgáló, nevető gyerekek, a mezítláb mászkáló és földön ülő emberek, a vidáman játszó kutyák, a valahol mindig felcsendülő igazi hangszeres zene, a csillagos ég, az illatok, az energiák.
Idén is izgatottan várom a fesztivált és lelkesen dolgozom azon, hogy a Zengő pagonyba olyan témákat hozzunk, ami sok embert érdekel, mozgat meg. Jó beszélgetésekre, csillogó szemekre számítok. Várlak Titeket!