Vándorfesztiválunk idén a Dunakanyarban, Zebegény mellett, a Gründli réten ver tanyát!

De hogyan is juttok oda?

Ha autóval jöttök…

Budapestről a forgalomtól, illetve a pontos indulási pontunktól függően vagy az M3-as autópályán érdemes elindulni vagy a Szentendrei úton, majd áttérni az M0-ásra, onnan pedig M2-es autóútra. Vác után a 12-es útra kanyarodva hamarosan Zebegényben találjátok magatokat. Így az út 68 km, valamivel több mint 1 óra hosszúra nyúlik. Cím: 2627 Zebegény, Fenyves út 033. hrsz , GPS: 47.805583, 18.923667

Telekocsis, vagy egyéb közös utazás megbeszéléséhez létrehozott “Zebegénybe megyünk” Facebook csoport:
https://www.facebook.com/groups/554213974979245/

Ha van kocsid és van még férőhelyed, vagy fuvart keresel, esetleg közösen szeretnél bringával jönni, vagy vasúti kedvezményhez keresel társakat, azt ebbe a táblázatba beírhatod:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tcVU7-IE6dq6i1yVjJ2ZMA3U-Sgac9ILQgXUP-qiyRk/edit?usp=sharing

Ha kerékpárral jöttök…

Érdemes két keréken érkezni a fesztiválra, mert az oda vezető bicikliút festői környezetben halad a Dunakanyarban, és a környéken is tehettek jó kis kirándulásokat a cangákkal.

Budapest felől közeledve, a régi 2-es út mellett sajnos nincs végig kerékpárút, így vagy bevállaljátok, hogy Székesdűlőtől az autóút szélén tekertek Dunakesziig, vagy Káposztásmegyer irányába tesztek egy kitérőt és onnan a Pálya utca/Verseny utca melletti kerékpárúton hajtotok teljes biztonságban. Dunakeszin a Fő út mellett halad a kerékpársáv, aztán a várost elhagyva kisebb utcákon át illetve kerékpárúton juttok el Gödre, ahol szintén végig jelezve van merre kell haladni a Dunakanyar irányába biciklivel. A Göd és Vác közötti szakasz hűs erdőben vezet, onnan pedig jön a szépséges Duna menti szakasz egészen Zebegényig.

A táv kb. 60 km. 3-4 óra alatt megtehető a táv, de ehhez még adjátok hozzá a pihenőidőket.

Augusztus 23-án, csütörtökön közös bringatúrát szervezünk Budapestről Zebegénybe. Érdeklődni az erre létrehozott facebook eseményen lehet: https://www.facebook.com/events/469197100188564/ Jelentkezni ezen a linken tudtok: https://tinyurl.com/yd83tfye

Nagyon alapos és részletes útvonalleírás Zebegénytől Budapestig:
– ha a lap aljától olvassuk felfelé, kiváló útmutató Budapesttől Zebegényig utazáshoz is: milyen utcákon, milyen minőségű utakon, milyen nevezetességeket érintve juthatunk el a célunkig. http://kerekparosklub.hu/dunakanyar_budapest_bringatura_dunapart
– Budapesttől Zebegényig bejelölt kerékpáros útvonal, zoomolható térképen:
https://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=83D3A1EF7BB32F092B2BFCBDC687E2A2.fe3?fileId=gryrbhgdfugyddfl&language=hu

Ha vasúton jöttök…

Vasúttal a településre óránként indul járat, Budapest, Nyugati pályaudvarról tudunk eljutni. A távolság 59 km, az utazási idő járattól függően 50-59 perc, költsége normál áron 1120.- Ft. Kerékpárt a MÁV menetrend szerint, kerékpárjeggyel mindegyik járaton szállíthatunk, a kapacitás függvényében. Az aktuális menetrendet a máv honlapján találjátok meg.

Ha hajóval jöttök…

Zebegény komppal is megközelíthető Pilismarótról. A komp mindennap közlekedik. Személyjegy: 420 Ft, gépkocsijegy: 1500 Ft.

Szállásfoglalás

A faházas szállások bérlése elindult!

Ha valami okból kifolyólag nem tudsz vagy nem szeretnél sátrazni a Fesztivál ideje alatt (a kemping használata a fesztiválra jegyet váltók számára ingyenes!), akkor lehetőség van Zebegényben, a Gyüttment Fesztivál helyszínétől 20 perc járásra, a Szőnyi Táborban, 6 fős faházak bérlésére is.

A faházak egy légterűek, amelyben 3 db emeletes ágy található. Az ágyakhoz ágyneműt nem tudunk biztosítani.  Közvetlenül mosdó és fürdőszoba nem kapcsolódik a házakhoz, ezeket a tábor területén találjátok meg.

A faházas férőhelyek egy éjszakára nem bérelhetőek!

Az előzetes foglalás során beérkező igények közül azt részesítjük előnyben, amelyek a legtöbb éjszakára szólnak.

A szobák beosztásakor törekszünk arra, hogy külön női és férfi szobák legyenek beosztva, a pároknak vegyes szobákban biztosítjuk az elhelyezést.

A szállás ára, amely tartalmazza az idegenforgalmi adót is, egységesen 3.000 Ft/fő/éj.
Teljes, 6 ágyas faház bérlésére is van lehetőség, ennek ára: 18.000 Ft/ház/éj

Fizetés érkezéskor a helyszínen, a szobák átvételkor, készpénzzel történik.

A szállásfoglaláshoz szükséges űrlapot itt találod: https://tinyurl.com/yd8whs6b

FIGYELEM! Az űrlap kitöltése, a szállás lefoglalása nem jelenti automatikusan azt, hogy biztosított számodra a szállás! Erről a lehetőségre álló helyek beteltekor, de legkésőbb augusztus 10-ig küldünk visszajelző e-mailt a megadott kapcsolattartó e-mail címére.

Az űrlap kitöltése során megadott adatokat a szervezők bizalmasan kezelik, és azt harmadik félnek nem adják ki. Kérdés esetén írj nekünk a szallas[kukac]gyuttmentfesztival.hu  e-mail címre.

Látnivalók Zebegényben

Havas Boldogasszony templom

A neves építész, Kós Károly 1910-ben tervezte a fehéren magasodó, szecessziós, magyaros formavilágú templomot. 2010-ben az eredeti tervek alapján építették újjá.

Kálvária-kápolna

A meredek kálvária 9 domborművel díszített stációját zárja az 1953-ban épített klasszicista kápolna.

Országzászló és nemzeti hőseink emlékparkja

Szintén a kálvária dombján, a Kopasz-hegyen emelkedik egy emlékmű, melyet az 1930-as években építettek a helyi lakosok az I. Világháború emlékére. A feladattal a faluban nyaralóval rendelkező Maróti Géza építészt, szobrászt bízták meg, aki ugyan elkezdte a munkát, de végül nem fejezte be. Egyrészt az építésre szánt pénz elfogyott, másrészt a bécsi döntések után okafogyottá, majd a világháborút követően nemkívánatossá vált a trianoni békediktátumra való emlékezés. Később 1956-os emlékművekkel egészítették ki.

Sziklaszentély

A kálvária dombjának lábánál található a barlang, amit az elbeszélések szerint egy remete lakott, és ő készítette a benne látható Szűz Mária domborművet.

Szőnyi István Emlékmúzeum

Szőnyi István festőművész és grafikus zebegényi műtermében nyílt meg a múzeum. A művész számtalan képén örökítette meg Zebegény és a Dunakanyar táját.

Dőry-kastély

A XX. század elején kezdték építeni a zebegényi Dunaparton a nyaralókat, kúriákat, köztük a Dőry-kastélyt is a maga eklektikus stílusában. Akkor a jobaházi Dőry család tulajdona volt, 2001-ben felújították, majd magánkézbe került.

Hajózástörténeti múzeum

A múzeum alapítója Farkas Vince hajóskapitány, aki több évtizedes gyűjtőmunkával és saját készítésű tárgyaival hozta létre az 1984-ben saját házában megnyílt kiállítást.

Napraforgó-házak

Kékre festett manzárdtetők, zöld és kék kerítések követik egymást a Napraforgó utcában. Az 1920-as évek végén költözött Zebegénybe gróf Károlyi Lászlóné Apponyi Franciska, aki megvásárolt egy sor szlovák és sváb parasztházat. Felújíttatta őket, és egy csodás kis világot alkotott a helyi szegény gyerekeknek. Ma néhány ház szállásként működik.

Eszem-iszom, dínom-dánom

Zebegény telis-tele van jobbnál jobb helyekkel, amiket igyekszünk majd ezen az oldalon összegyűjteni nektek. A város központjában találtok élelmiszerboltot, és mindent, ami a túléléshez szükséges. Fürödni pedig a 100 méter hosszú dunai szabadstrandon lehet, ahol öltözők és napozóágyak várják a víz szerelmeseit.

Túrák Zebegény térségében
Részletes túraútvonal térképek:
http://terkep.turistautak.hu/
http://www.zebegenyeskornyeke.hu/

 

Addig is ennyit kell aludni a Fesztiválig:

If custom countdown is giving an error you may need to enable javascript - please visit Support Center for support.