Érdekel egy izgalmas feladat? Jelentkezz a Gyüttment Fesztivál kommunikációs csapatába!

Mi, a Gyüttment Fesztivál szervezői is önkéntesként csöppentünk bele, önkéntesként teszünk azért, hogy mélyebb, tartalmasabb közösségi kapcsolódások alakuljanak ki közöttünk (ember – ember, ember és természet többi létezője) között.

Négy év tapasztalatával, szívesen megmutatnánk Neked is, hogyan kell együtt sikeresen megszervezni, felépíteni a Gyüttment Fesztivált. Gyere és csatlakozz a Fesztivál kommunikációs csapatához!

A jelentkezéshez legkésőbb május 31-ig töltsd ki a rövid jelentkezési lapot, de előbb olvass tovább, lent még fontos infók vannak!

Röviden a Gyüttment Fesztiválról

Mi, az ökotudatos létezés képviselői, úttörői évente egyszer összegyűlünk négy napra, előadóként vagy hallgatóként egymást segítve, tanítva, bátorítva közösségként közös térbe gyűlünk. Lehámozzuk magunkról a fogyasztói társadalom törvényeit, törekvéseit, törtetéseit, elvárásait, félelmeit, értéktelen rendjét, és felhímezzük egy szabadabb, lassabb, értékesebb élet körvonalait.

A Gyüttment Fesztivál éves találkozónk nekünk, akik már rájöttek: az aszfalt nem az, amibe gyökeret tudnánk ereszteni, boldoggá pedig nem tesz, hogy tartós tejben és márkázott vajban fürödhetünk.

Mi, a vidéken újrakezdők, a környezettudatos vidéki életet, értékrendet választók, tájba illeszkedők azért találkozunk, hogy egymással megosszuk, kicseréljük tudásunkat, tapasztalatainkat, mindezt fesztivál környezetben, fesztivál hangulatban. A számtalan vidéken újrakezdéshez kapcsolódó előadás, program mentén egyesületek, alapítványok, közösségek mutatkoznak be, de egyéni utak, választások és azok eredményei is megismerhetők. Egy helyszínen, négy nap alatt elérhető minden tapasztalati úton szerzett tudás, amire a komfortzónán túl szükség lehet.

A Fesztivált a MindenEgyüttmeGY Egyesület, vagy röviden a MEGYesület csapata szervezi.

Idén a Fesztivált a festői szépségű Zebegényben szervezzük meg, 2018. augusztus 23-26 között.

Mi vár rád önkéntes munkatársként?

A három és fél hónapos önkéntes programunkban nemcsak egy klasszikus gyakornoki vagy önkéntes rendszer tagja leszel, de folyamatos és tényleges gyakorlati munkában veszel részt, és a szakterülethez, érdeklődési körödhöz kapcsolódó képzéseken fejlesztheted tudásod. Tudjuk, hogy az iskolapadban hallottak sokszor igen távol állnak valóságtól, itt viszont valódi, kurrens és működő projektekben próbálhatod ki magad! A Gyüttment Fesztivál és a MEGYesület számunkra is a folyamatos tanulás és kísérletezés terepe, itt a kreativitás és a jó értelemben vett önmegvalósítás nem csak hívószó: fontosak az ötleteid és számít a véleményed!

Az itt töltött idő alatt – legyél tagja akár a kommunikációs, akár bármely más munkacsoportnak – folyamatosan fejlesztheted a tudásodat, melyet rögtön a gyakorlatba is ültethetsz az Egyesület egyéb projektjeiben is, mint például a Jurta Egyetem, a szerveződő közösségi portál és organikus tudástár, a balaton-felvidéki Pécselyen működő Hideghegyi Menedékhely, és a még formálódó projektekben is.

Kommunikációs munkacsoport célja és feladatai

Mit mondunk magunkról, mit mondanak rólunk mások? A kommunikációs munkacsoport elsősorban az Gyüttment Fesztivál és a MEGYesület által megvalósított projektek promóciójával és képviseletével foglalkozik. Közösen dolgozunk a programokat szervező csapattal az eseményekhez tartozó kampányok kidolgozásán, fejlesztjük és követjük a Gyüttment Fesztivál és az Egyesület kommunikációs stratégiáját.

Kreatívan használjuk és fejlesztjük a rendelkezésre álló kommunikációs felületeinket. Használjuk és tanuljuk az online kommunikációs eszközök nagy részét. Felelünk az egyesület és a Fesztivál sajtómegjelenéseiért és követjük a sajtókapcsolatokat.

Legfontosabb területek

 • A reklám és a promóció – lényeglátás, stílus és humorérzék
 • A programajánlók – kreatív írás és szemfüles gondolkodás
 • Az események, programok hirdetése – figyelemfelhívás és közönségszervezés
 • A sajtó – megnyerő fogalmazás és kapcsolati háló
 • A plakátok, cover képek, kreatívok – grafikai munkák, vizualitás
 • A dokumentáció és a fikció – fotózás, videózás, animáció
 • A megosztások világa – facebook és instagram
 • A píár – közösségi finanszírozás és közösségszervezés
 • Az időszakos kampányok és a tartalmak terjesztése – ötleteléstől a kivitelezésig
 • Az aktualitások – médiafigyelés és tartalomgyártás
 • Ügyfélszolgálat – emailek, facebook üzenetek kezelése, kapcsolattartás a táborozókkal és a programadókkal

Miért jó önkénteskedni?

Az önkéntesség nem ingyen munka, hanem a munkád során teszel azért, hogy a civil szektor, társadalmi kérdések, helyi ügyek és a ökológiai gondolkodásmód nagyobb nyilvánosságot kapjanak. Emellett:

 • szervezel – a négy nap alatt számos programelem várható
 • tanulsz, fejlődsz – nemcsak a kommunikációs szakmai tudásodat bővítheted, beletanulhatsz bármibe, amihez egy fesztiválszervezésnek köze van
 • kapcsolatokat építesz – ezekből mind személyes, mind szakmai szinten profitálhatsz
 • és egy közösséghez tartozol – talán ez a legjobb az egészben

Mennyi munkára van szükségünk?

Ezt nehéz pontosan meghatározni, de kb. heti 4-6 óra otthonról is végezhető munkát és odafigyelést szeretnénk kérni.

Csak Budapestiek jelentkezhetnek?

Támogatni szeretnénk a vidéki életet, a feladatokat otthonról, az országból és azon túlról is bárhol elvégezheted. Stabil internet elérés azért kelleni fog 🙂

Nem vagyok gyakorlott kommunikátor. Jelentkezhetek?

Egyszer mindenki így kezdte 🙂 Szívesen várunk, ha még kevés gyakorlattal rendelkezel, itt a legfontosabb a lelkes részvétel, a vidék-öko-civilbarát szemlélet és a csapatban való együttműködés szeretete. Megtanítunk mindenre, ami érdekel és amiben Te is látsz fantáziát!

A végére hagytuk a legjobbat: minden kommunikációs csapattagnak jár az ingyenbérlet a Gyüttment Fesztiválra 🙂

A jelentkezéshez legkésőbb május 31-ig töltsd ki a rövid jelentkezési lapot, és e-mailben értesítünk a következő önkéntes találkozó időpontjáról.

https://docs.google.com/forms/d/1deV4fhxPlwTLQhONchXY0b7PpBKJmvA_H2bzMwjVBKs/edit

Üdvözlettel,

Gyüttment Fesztivál szervezői csapata

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.