Tettek mezején járók, a küszöbön ácsorgók, ide hallgassatok! 🙂

Túl vagy az álmodozáson? Konkrét terveid csak egy kis csiszolásra várnak? Egyik kezedben az ásó, a kalapács, a billentyű vagy a bogrács, a másikkal készen állsz kopogtatni, tettestársakat keresni? Itt nem elég az, ha “van egy álmod…”!

Jelentkezz témagazdának a Tettrekész teázóba, ha:

– egy konkrét fejlesztés, összefogás vagy projekt gazdája vagy, amely élhetőbbé teszi a jelenünket és a jövőnket, akár vidéken, akár városban,

– a tervezés-megvalósítás küszöbén állsz, vagy már bele is vágtál a megvalósításba, de valami még hiányzik…

– nem adod fel az elnéptelenedő vidék, az elidegenedő városi közeg láttán: akadályok helyett lehetőségeket látsz, tünetkezelés helyett valódi megoldásokat keresel,

– ha értéknek látod azt, ami helyi, nem pedig akadálynak,

– van már olyan belső erőforrásod, ami segít ezen az úton (pl. szilárd elhatározás és konkrét tervek, közösség, terület stb.),

– a változást közösségben, közösségre alapozva képzeled el,

– az együttműködést, az embert, a környezetet tartod értéknek, nem pedig a profitot és a hatalmat,

tudod vállalni a megjelenést május 28-án, 17 órakor (fél órával a kezdés előtt) az MTA Könyvtárában.

 

A Tettrekész teázó egy együttműködő, kollaboratív tervezési módszer, ami segít közkinccsé tenni a résztvevőkben rejlő bölcsességet, gyakorlati tudást és segítő szándékot. Ha ötletgazda vagy, segítünk abban, hogy az ötleteidet jól prezentáld, a visszajelzésekből pedig profitálj.

 

A projektgazdák május 21. éjfélig ezen a linken regisztrálhatnak: https://goo.gl/forms/AZMZtf0Jnq7TuerX2

(Vendégeknek további infó ITT. Regisztrációért kattints IDE.)

Kérjük, küldj a kezdeményezéshez kapcsolódó jó minőségű képet, képeket, a regisztráció után az info@megyesulet.hu címre!

 

Miért szervezzük?

Folyamatosan azt halljuk, hogy “tudom, mit kéne csinálni!”.  S mi hiszünk nektek, ezért azt feltételezzük, hogy sok-sok jó ötlet bújik meg bennetek, akik ezt olvassátok. Most ezt tettre kell fordítani! 🙂 Hiszünk benne, hogy a sokféle kezdeményezés sokra mehet. De jó tudni egymásról és segíteni, ahol tudunk. Sőt, meg vagyunk győződve arról, hogy ez az út, amin keresztül egymást megerősítjük, egy új történetet közösen írunk.

A rendezvény a Mindenegyüttmegy Egyesület és az Átalakuló Közösségek közös szervezésében valósul meg. Tettrekész teázó a Védegylet BOND H2020 projekthoz kapcsolódik, amelynek célja a hídépités a város-vidéki élelmiszer ellátó szervezetek és közösségek között.