Házigazda: Humusz Szövetség

A Humusz Szövetség szakmai tudását hozza a Fesztiválra, hogy minél inkább zéró legyen a hulladék. A Fesztivál mindennapján fordulhattok hozzájuk kérdéseitekkel, ha kíváncsiak vagytok, hogy lehet megelőzni a megtermelt hulladékot, vagy mi a teendő vele, ha már ott van.

Ugyanitt lehetőgéketek lesz megismerni a Humusz Szövetség mindennapi tevékenységét is.

„Teljes élet, nulla hulladék”

A Humusz Szövetség mint országos civil szervezet célja, hogy Magyarországon a fenntartható, a természeti erőforrásokkal takarékosan bánó fogyasztás és termelés napi gyakorlattá váljon.
Széles közönséggel kell megértetnünk, hogy a hulladékcsökkentés, az erőforrásokkal való takarékos bánásmód létfontosságú a természeti értékek, erőforrások megőrzése szempontjából. Tesszük mindezt úgy, hogy olyan mindennapokban alkalmazható jó gyakorlatokat mutatunk be, amelyek különösebb erőfeszítés nélkül lehetővé teszik az emberek ez irányú fejlődését.

Helyben játszható szemléletformáló játékok:

1. RE-Kerék – Pörgess és meglátjuk, mekkora a hulladékos lábnyomod!

Kimerült az elem – hova viszed? Költöztök – mi legyen a feleslegessé váló bútorokkal? Tejfölös doboz – biztos, hogy újrahasznosítható? Ebben a játékban a leghétköznapibb és mégis „legkétségbeejtőbb” hulladékokkal nézünk szembe, hogy hova is tegyük, hova adjuk tovább.

2. Párosíts

Tudod-e, hogy mi miből készül és milyen hatással van a környezetünkre, illetve mivel válthatod ki a használatát? Ha nem, akkor itt megtudhatod, és még többet is. „Csak” annyi a dolgod, hogy ismerd azt amit megvásárolsz nap, mint nap.

3. Komposztturi

Ha behunyod a szemed megtudhatod mi kerülhet, és mi nem kerülhet a komposztba. Csukott szemmel kell megtalálnod a megfelelő anyagokat, amiből végül elkészül a tökéletes humusz.

Események a helyszínen

  • Még nincs esemény ezen a helyszínen
  • Print Friendly, PDF & Email