Udvargazda: Tirk Emőke

A fesztiválra látogató gyerekek különösen közel állnak a szívünkhöz. Ezért a családokat, szülőket bátorítani, támogatni szeretnénk abban, hogy jöjjenek gyerekestül, élvezzék a fesztivált együtt! A szülők, nagyobb tesók vegyenek részt szívüknek kedves előadásokon, beszélgetéseken, workshopokon, amíg a legkisebbekre mi vigyázunk.
Ezért, mint minden évben, idén is kialakítjuk a Gyerekek terét, a Zengő Pagonyt, ahol gondos önkéntesek vigyáznak a kicsikre, akik naphosszat játszhatnak az árnyas fák alatt. Programokkal is készülünk: lesz zene, mesemondás, arcfestés, kalandtúra, művészeti foglalkozások, és még sok izgalmas meglepetés.
Tavaly nagy sikere volt az alternatív oktatás témában tartott kerekasztal beszélgetésnek. Ezen felbuzdulva idén egy saját színpadot szentelünk a gyereknevelés-oktatás-család témakörének.

Olyan témák kerülnek terítékre – avagy gyüttmentesen, a szalmabálára:) -, amelyek minket, szülőket, anyákat és apákat, nőket és férfiakat különösen foglalkoztatnak, sőt, olykor meg is osztanak. A családalapítás előtt állók számára is kínálunk programokat, például egy igazán zéró hulladékos családtervezési módszertant! 😉

Részletes programbontás hamarosan…

Minden napnak lesz egy központi témája, ami összefogja az aznapi előadásokat. Délelőtt 2 előadás, délután pedig egy főtéma várható, ahol körbejárjuk az adott témát előadásokkal, kerekasztal beszélgetésekkel

PÉNTEK: GYEREK

Délelőtti előadások:
Nomád utazás gyerk(ek)kel
Erőszakmentes kommunikáció
Délutáni téma: Alternatív oktatási lehetőségek, tapasztalatok (homeschooling, unschooling)

SZOMBAT: CSALÁD

Délelőtt:
Természetes családtervezés
Nő, férfi, apa, anya, szex
Délutáni téma: Szülés, születés, bábaság

VASÁRNAP: kerekasztal beszélgetés, élmények megosztása a következő témában: Vidékre költözés egyedül, párban, gyerekkel

BEMUTATKOZÁS: Tirk Emőke udvargazda

Egy 1200 fős zempléni faluban nőttem fel, ahol a kertben ettük mosatlanul a gyümölcsöt, szalmába ugráltunk, a kutyánk kísért az iskolába és mindenki köszönt mindenkinek. Most már ugyanannyi évet éltem vidéken, mint városban, jelenleg városi vidéki vagyok. 🙂
Az én templomom a természet és örök idealistaként mélyen hiszek az emberekben. Abban, hogy csak együtt megy.
Három éve látogattam el először a Gyüttment Fesztiválra a kislányommal és rögtön elvarázsolt a hangulata, olyan igazi, élettel teli volt. A szaladgáló, nevető gyerekek, a mezítláb mászkáló és földön ülő emberek, a vidáman játszó kutyák, a valahol mindig felcsendülő igazi hangszeres zene, a csillagos ég, az illatok, az energiák.
Idén is izgatottan várom a fesztivált és lelkesen dolgozom azon, hogy a Gyerekek terébe olyan témákat hozzunk, ami sok embert érdekel, mozgat meg. Jó beszélgetésekre, csillogó szemekre számítok. Várlak Titeket.

Események a helyszínen

  • Még nincs esemény ezen a helyszínen