A Kisközösségi Program egy 2008 őszén indult kutatási és akcióprogram. Fő célunk, hogy minél több ökologikus helyi kisközösség kialakulását segítsük elő a Kárpát-medencében, mindenféle méretű településen. Olyan kisközösségekét, amelyek hozzájárulnak egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, valamint a helyi gazdaság erősödéséhez. Abban hiszünk, hogy az ökológiai válságtól csak akkor szabadulhatunk meg, ha az egy helyen lakó emberek közötti együttműködés a mainál sokkal inkább előtérbe kerül.

A Kisközösségi Program ötletgazdája és szakmai vezetője Dr. Takács-Sánta András ökológus, egyetemi docens, az ELTE Humánökológia mesterszakának igazgatója. A kezdetektől fogva mintegy 15-30, szinte kizárólag önkéntes munkatárs dolgozik a programon, akik számos különböző tudományterülethez értenek. Fő tevékenységeink: terepmunka, könyvírás, gyerek- és felnőtt-táborok szervezése, humánökológia tanfolyam.

Bemutatkozik az ELTE-UN-Agenda-2030 Humánökológiai Kutatóműhely – Hallgatói bemutatás

Az utóbbi fél évszázadban a humán tudományok is egyre nagyobb figyelmet szentelnek a társadalmi folyamatok és a természeti környezetben zajló drámai változások összefüggésének. Akik úgy gondolják, hogy az ökológiai válság egy civilizáció válsága, a magyarázatot elsősorban a társadalomelmélettől várják. A humánökológia olyan fogalmi kereteket alkot és olyan gyakorlati megoldásokat vizsgál, amelyek alkalmasak lehetnek a válság enyhítésére, ember és természet együttélésének megújítására. Az ELTE Humánökológia mesterképzési szak és az ELTE Agenda 2030 Kutatóműhely néhány projektje kerül bemutatásra a hallgatók által.

Kisközösségi Program
Humánökológia Kutatóműhely

Események a helyszínen

  • Még nincs esemény ezen a helyszínen