Az egyetemi évek csak a „bulizásról és a vizsgákról szólnak”… Lehet sokan így vannak vele, azonban a Debreceni Egyetemen van egy hallgatókból álló csoport, akik az elhivatottságuknak szentelik a szabadidejüket. Ennek a maroknyi egyetemistának a tevékenységét szeretném egy rövid előadással egybekötött beszélgetéssel bemutatni.

Kik vagyunk?
– A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága

Miben hiszünk?
– Hogy jobbá tudjuk tenni a világot apró lépésekkel, értékrendünket megváltoztatva, példát mutatva.

Miket csinálunk?
– Van: Hallgatói Közösségi Kertünk, Madárbarát Kertünk, Kerékpár javító állomások, madáretetők a campusok területén, amelyeket mi gondozunk.
– A következő eseményeket szervezzük: Zöld Börze, Nagy Takarítás, Föld Órája, Madárgyűrűzés, Darules a Hortobágyon. Ökoesteket tartunk és kerékpár túrát szervezünk.

Mit csinálunk még?
– Cikkeket írunk (saját rovatunkba az Egyetemi Élet újságba) facebook oldalunkat és weboldalunkat frissítjük és értékes tartalommal töltjük meg, internetes kampányokat és játékokat indítunk (pl. Műanyagmentes Július, Fast Fashion Revolution), szelektív szemeteseket helyezünk ki az egyetem épületein belül, olajgyűjtők kihelyezését segítjük a kollégiumokban, elgondolkodtató kiállításokat készítünk a Zöld Pont Irodába és Közösségi Terünkbe … és minden más lehetőséget megragadunk, hogy fejlődhessünk, továbbá a megszerzett tudást tovább adhassuk és ezek által kis lépésekkel jobbá tegyük a világot.


Időpont:

péntek, 11:00 - 12:30

Helyszín:

Nyílt tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0