Azokat várja a műhely, akik maguk is gondolkoznak bevásárló közösség indításán, vagy már működtetnek ilyet.
Megnézzük a bevásárló közösségek alapításának, működtetésének folyamatát, feltételeit. Beszélgetünk a bevásárló közösségek finanszírozási és jogi kérdéseiről. Remélem a műhely végére neked is lesz kedved belevágni egy ilyen közösség megszervezésébe, és fejlesztésébe!

Zalatnay László, tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, tanácsadó, a Nyíregyházi Kosár Közösség önkéntese, szervezetfejlesztője és vezetőségi tagja

“Hiszek a közösségben, és a közösség erejében. Tudom, hogy az egyén is a közösségének a „terméke”. Az egyén pedig visszahat a közösségeire. A szakmai pályafutásomat környezetvédőként kezdtem. Aztán az egyes környezeti problémák okainak a tanulmányozása végső soron elvezetett oda, hogy a minden megoldás kulcsa az emberek önmagukhoz,- egymáshoz, és a környezetükhöz fűződő viszonya, és az a tudatosság, ami meghatározza ezeket a viszonyokat. Ezért érdekelnek a rendszerek és a szervezeti kultúra témakörei.
A hazai Zöld Mozgalomban több mint 30 éve részt veszek. Ez a sok idő arra volt jó, hogy nagyobb rálátást szerezzek egy-egy társadalmi folyamat, mozgalom alakulásáról. Kimondottan érdekel, hogy milyen mozgatórugók hajtják az embereket, hogy ilyen folyamatokban részt vegyenek, és az is érdekel, hogy mik a sikereknek, vagy a kudarcoknak az okai. Elemző, teoretikus elmével, de gyakorlatias, a tapasztalati tanulást megvalósító munkamódszerekkel igyekszem a szakmai munkát végezni. Hiszek abban, hogy a gyakorlat méri meg az elméletet, és onnan lehet a legtöbb felismerést megszerezni és az elméletek fejlesztését megvalósítani.”

A Nyíregyházi Kosár bevásárló közösség egy civil kezdeményezés, mely a helyi gazdaság megerősítésén, sőt újraélesztésén dolgozik. Valódi helyi terméket előállító termelőket fogadunk sorainkba, valamint olyan vevőket, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva igyekeznek fogyasztani. Hisszük, hogy a helyi termékek minél nagyobb arányú fogyasztása segíti elő a helyi gazdaság erősödését és a valódi munkahelyek létrejöttét. Minden helyben maradó forint előbb-utóbb visszatér hozzánk, és a helyi gazdaság körforgásában bennünket gazdagít. Elkötelezettek vagyunk továbbá a környezettudatos módon előállított és egészséges élelmiszerek mellett, ezért a Kosár működése során az ilyen termékeket részesítjük előnyben. Közösséget szervezünk, ez adja kezdeményezésünk lelkét. Kosár közösségünk tagjai a vásárlók, a termelők és a rendszer működését biztosító lelkes önkéntesek. Olyan termelőket várunk, akik vállalják, hogy nyitott gazdálkodást folytatnak, azaz érdeklődés esetén fogadják közösségünk tagjait és bemutatják termelési folyamataikat. Olyan vevőket várunk, akik tudatosan vásárolnak és felelősséget éreznek a helyi gazdaság iránt.

Facebook:
https://www.facebook.com/nyiregyhazikosar/

Weboldalak:
Inspi-racio.hu
Nyíregyházi Kosár

Youtube csatorna:
Nyíregyházi Kosár

 


Időpont:

szombat, 14:00 - 16:00

Helyszín:

Közösségek udvara - műhely tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0