Hogyan lehet minden nap úgy felkelni, hogy neki állsz ‘átalakítani’, ‘átalakulni’, egyenként, közösségként? Ehhez kell egy erős hit, abban, hogy lehet más a világ, pozitívan értelmezve, és jó sok segítő ‘kapaszkodóval’ együttműködve.

Ezen kapaszkodók egy része olyan emberek, akiknek ez a munkájuk, mint például Joanne Macyé, aki mélyökologiai megközelítésével adta nekünk a ‘Nagy Fordulatot’; vagy Chris Johnstoné, aki a Változás ereje könyvében segít értelmezni, hogy miből áll egy nehéz küzdelem; vagy ott vannak a permakultúra elvek, amiken az átalakuló közösségek alapulnak, de számos más forrásokból is lehet olyan kis csemegéket nyerni, amik segítik értelmezni a közösségi munkánkat.

Beszélünk a magyarországi átalakuló közösségek munkájáról, sokféle közösségi kezdeményezésről, egy jó történet erejéről.

Link rólam: http://kozossegek.atalakulo.hu/tracey-wheatley

A Kisközösségek Átalakulásban programban alulról szerveződő, jó gyakorlattal rendelkező közösségeket, településeket, csoportokat kötünk össze abból a célból, hogy megismerjék egymást, hogy tanuljanak egymás tapasztalataiból.

Az előadóról:

Tracey Wheatley, Átalakulás Hálózat képző, szakmai koordináció, mentor, Átalakuló Wekerle

Tracey Wheatley, a Védegylet munkatársa, az Átalakulás Hálózata képzője. Öko-kertész, vega szakács, Waldorf-anyuka. A társadalmi és környezeti igazságossággal foglalkozó mozgalmak aktív részese vagyok több évtizede. A társadalmi és környezeti kérdések számomra egybefüggő rendszert alkotnak, és kölcsönösen pozitívan hatnak egymásra, ahogy újra alapozzuk létünket a bolygónkon. A munkám a Védegyletben ezt a célt szolgálja.
Az lakóközösségemben, a Wekerle-telepen hat éve katalizátor szerepet vállaltam: a Klímabarát, emberbarát Wekerle című  program létrehozásán dolgoztam, és a közösséggel együtt életre hívtuk az Átalakuló Wekerle összefogást. Képzőként emberek motiválásában, támogatásában szereztem tapasztalatot. Képet kaptam arról, hogy egy jól működő, szociális intelligenciával rendelkező közösségben milyen áramlások és erőforrások mozoghatnak. Az aktív lakóközösségekben látom a részvételi demokrácia alapját. Az alulról szerveződő, egymástól tanuló közösségi hálózatokban bízom, mert ezek biztosítják egy elfogadható életvitel megszervezésének lehetőségét.

A KKA program szakmai koordinációját tartom kézben, és több közösséggel mentorként dolgozom együtt.   

Bővebben: http://kozossegek.atalakulo.hu/kiskozossegek-atalakulasban

     


Időpont:

péntek, 14:00 - 16:00

Helyszín:

Kápolna kert - előadótér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0