Szőnyi István művészetét a természet és az ember összhangja nyűgözte le Zebegényben. Itt élt és alkotott, egykori lakóháza és műterme ma már múzeum. Igazán műtermének a kertjét vallotta, ahonnan csodás panoráma nyílt a környező tájra, újabb és újabb témát szolgáltatva a festőnek. Most a múzeum is kiköltözik a szabadba, hogy kicsik és nagyok együtt ismerkedhessenek meg a művészettel, Szőnyi István festészetével.

A festő régi bőröndje telis-tele van érdekes képekkel, tárgyakkal. Segítségükkel megismerheted, hogy milyen lehetett az élet egykoron Zebegényben, és miért nyűgözte le a festő Szőnyi Istvánt ez a vidék.

Természetesen alkotni is lehet. Szőnyi István saját maga kísérletezte ki az általa szívesen használt tojástempera receptjét. Lehetőséged lesz kipróbálni, hogyan lesz tojásból festék, sőt kis időutazás gyanánt más természetes festőanyagot is kipróbálhatsz. Na de mi legyen a téma?

Szőnyi István alkotásaiban sokszor korábbi vázlatokból, korábban megörökített motívumokból merített ihletet. A mester vázlatai között böngészve a Zebegényi táj általa kiragadott elemei, lakói elevenednek meg előttünk. Ezekből a motívumokból hozhatod létre egyéni alkotásodat, gondolva tovább azt, amit a művész papírra vetett.

Facebook:
https://www.facebook.com/szonyiemlekmuzeum/


Időpont:

péntek, 09:00 - 17:00

Helyszín:

Zengő Pagony - Gyermekprogram

Hozzáadom a naptáramhoz:

0