Mi kell ahhoz, hogy jó közösséget tudjunk alkotni?

Tudatos emberek, okosak, magas intelligenciájúak? Vagy inkább érzékenyek, empatikusak, vagy kompromisszumkészek? Legyenek jó szervezők vagy inkább jó önismerettel rendelkezők? Esetleg olyanok, akik fenntartható módon akarnak élni?

Vagy egy alkalmas hely, távol a világtól, ahol csak mi vagyunk, nem érnek a negatív társadalmi hatások?

Szerintem megfelelő kommunikáció, türelem, és bizonyos ismeretek.

Hogy miért gondolom ezt, és mit értek ezek alatt, az előadásomban elmesélem. Sok tapasztalattal és még több példával, melyekben én is benne vagyok.

Szép Éva: tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, tanácsadó, coach, Inspi_Ráció Egyesület
“Hiszek abban, hogyha az emberek megtanulnának valódi közösségeket teremteni, ezekkel a közösségekkel hegyeket tudnának megmozgatni.
Az Egyesületben én képviselem a racionalitást, a józan paraszti észt, a földön járást. Azt gondolom, erre is szükség van, de olyan jó, hogy vannak mellettem, akik nem ilyenek!”

Ha tréninget tartok, mindig a résztvevők tudására, tapasztalatára építek, irányító kérdéseket teszek fel, megvilágítom az összefüggéseket. Így a résztvevőkkel közösen építjük a tartalmat. Hitem szerint az új ismeret így válik igazából használhatóvá.
Egy megbeszélés facilitálása során újra és újra rácsodálkozom arra, hogy egy jó folyamattal a megbeszélések milyen hatékonyak és élvezetesek is lehetnek, az eredmény minősége pedig nagyságrendileg jobb! Nem értem, miért nem így tartanak megbeszéléseket az emberek?!
Kedvenc témáim: a kommunikáció, a kommunikáció és a kommunikáció.

Meggyőződésem, hogy ez az alapja az emberek közötti jó működésnek.

 

Weboldal:
Inspi-racio.hu
kozossegivallalkozas.hu


Időpont:

szombat, 14:00 - 16:00

Helyszín:

Közösségek udvara - előadó tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0