A Börzsönyi KMR alapítói

Az ökológiai gazdálkodás alternatív minősítési lehetősége: a közösségi minősítési rendszer

Egy alulról építkező közösségbe invitálnak bennünket az előadók:

A világ számos országában már elismert közösségi minősítési rendszert (angolul PGS = Participatory Guarantee Systems) szeretnék Magyarországon meghonosítani az ökológiai gazdálkodás minősítésének alternatívájaként. A közösségi minősítő rendszer (KMR): egy olyan minőségbiztosítási kezdeményezés, amely a helyi adottságokhoz igazodik, az érdekelt felek – beleértve a termelőket (növénytermesztők, állattartók) és vásárlókat – aktív részvételére épít, és a harmadik fél általi minőségbiztosítási kereteken kívül (EU BIO minősítés), de azon túlmutatóan dolgozik. Minden csatlakozott tag egyformán vállal felelősséget a közösség értékeiért, a minősítési rendszer magas színvonaláért.
Ehhez várják a jelentkezését azoknak, akik minőségi élelmiszereket szeretnének fogyasztani, tehát magukat a tudatos vásárlókat, a termelőket, akik elkötelezettek a talajmegújító, ökológiailag fenntartható gazdálkodás iránt, illetve olyan elkötelezett közösségeket, akik szívesen együttműködnének abban, hogy az ökológiai gazdálkodás ismert és elismert hiteles minőségellenőrző és hitelesítő rendszere/szervezete jöhessen létre a börzsönyi régióban és azon túl is.

Az ökológiai gazdálkodás iránt elkötelezett lelkes kis csapat tagjai, akik tenni akarnak a kisléptékű fenntartható gazdálkodásért, a jó minőségű élelmiszerek megtermeléséért és népszerűsítéséért, a bizalom kiépítéséért a termelők és vásárlók között.

Webodlal:
Borzsonyi-kmr.webnode.hu


Időpont:

szombat, 16:00 - 18:00

Helyszín:

Gazdálkodók tere - Előadó tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0