Előadás, beszélgetés

Gyerekkel utazni izgalmas élmény. Mind a szülő mind a gyerek sok újdonságot tanul. Egyaránt olyan helyzetekbe kerülnek, ami jobban összecsiszolja őket. Az együtt megélt kalandok maradandó emlékekké válnak. A gyerekek hamar megtapasztalják miért hasznos a nyelvtanulás.  A kapcsolatteremtés, önkifejezés, megértés szabadságát adja. Egy jól tervezett út hosszútávú befektetés lehet a gyerekek szempontjából.

Ron és családja

12 éve indultunk útnak ketten, egy zsákutcának érződő karrier/városi élet/multinál dolgozás után. A terv az volt, hogy 2 évet adunk magunknak, aztán visszatérünk és elkezdjük a normális eletet a gyerekvállalás előtt.

Sose merült fel végül, hogy abbahagyjuk, 3 gyerekünk született az úton 3 különböző országban, és bár mi már lehet, hogy letelepedtünk volna valami kis dél-amerikai farmon, most már miattuk csináljuk, nekik akarunk minél többet adni a “világból”.

10 évig stoppal, tömegközlekedéssel, gyalog, lóháton, önkénteskedéssel és minimalizmussal utaztunk (3 gyerek, 2 hátizsák)
Argentinátol Mongóliáig, végül, mivel a harmadik gyermek mar nem fért a nyakunkba, vettünk 2 éve egy öreg kisbuszt, amit átalakítva most Európát fedezzük fel együtt. A gyerekek 8, 6 és 2 évesek.

Petra és Gyuri

2 éve házasodtunk össze és a lagzi után rögtön elindultunk európai stoppos nászutunkra, amit épp a Gyüttment Fesztiválon kezdtünk. 🙂 Négy hónapig utaztuk Európát, önkénteskedve, közösségeket keresve, a permakultúra és az offgrid életmód nyomában. A baba is már 4 hónapja közöttünk volt, még odabenn, hát úgy döntöttünk, hazajövünk békés otthonszülésre.

No de aki egyszer elindul, nehezen áll meg, a féléves kisfiunkkal újra útnak indultunk, immár egy VW Transporter vitt minket a hátán. Szintén Délnyugat-Európába indultunk a hazai tél ellen, hasonló célokkal, újabb 4 hónapra. A babánkkal egész más élmény volt az út, ahogy számára nyílt a világ, úgy nyílt nekünk is újra, mire 1 éves lett, megtett vagy 20.000 km-t, beszéltek hozzá vagy 10 különböző nyelven, etetett szamarakat, részt vett satsangin, dobolt egy hegyen sámánokkal… a többit majd a beszélgetésen. 😉

Facebook:
facebook.com/szabadonlovaglas

 


Időpont:

péntek, 09:00 - 10:30

Helyszín:

Zengő Pagony - Felnőttprogram

Hozzáadom a naptáramhoz:

0