Egészség- és természettudatos vegán szakács
Előadás, beszélgetés

Életem egyik legfontosabb küldetésének azt érzem, hogy segítője lehessek minden olyan embertársamnak, aki nyitott a könnyen emészthető, könnyen elkészíthető növényi-, ám mégis teljes tápértékű, természetes és egészséges táplálkozást mindennapi életének részévé tenni.

Mostanra elmondhatom, hogy több éve gyakorlom a szabadon áramlás nevű teremtői létem és hatalmas boldogság lelkemnek az, hogy az elmúlt évtizedben több száz embernek tudtam segíteni harmóniába rendezni életét annak köszönhetően, hogy táplálkozásuk rendbetételével ki tudtak bomlani test-lélek-szellem szinten egyaránt elakadási gócpontjaik!

Közülük az elmúlt másfél esztendő leforgásában számomra egyik legcsodálatosabb átalakulási és újrateremtődési példát hozó esetcsomagot említeném, melyben három olyan kedves hölgy ismerősöm is gyermekáldásban részesülhetett, akik emésztőrendszerük problémáival párhuzamosan – és minden jel szerint annak is köszönhetően – sok éve próbálkoztak sikertelenül párjukkal szerelemgyermeküket megfoganni.

Egyikük életének oly fontos részévé vált ez az általam is használt táplálkozási forma, hogy ma már otthonában az enyémhez is nagyon hasonlító összetételi formát öltött ételek-italok kínálatával működtet időnként lakáséttermet Budapesten.

Veletek közösen felépített, interaktív előadásom, ismertetőm az akár ezen gyermekáldást segítőhöz hasonló “energetikai csodákat” is eredményezni képes természet- és egészségtudatos ételkészítési formáról szól majd: azokat az elemeit kiemelve, melyekre ott és akkor leginkább kíváncsiak lesztek.

Amit viszont már itteni ismertetőmben fontosnak érzek kiemelni: az, hogy ezek az életenergiát adó ételek, italok minden konyhában könnyen elkészíthetők és alapanyagaik aránylag könnyen be is szerezhetők.
Persze azért nyilvánvaló tény az is, hogyha vegyszermentesen termesztett alapanyagokban gondolkodunk, akkor a beszerzési, vagy saját termesztési források megléte, vagy meg nem léte alaposan befolyásolhatja azt, hogy mennyire könnyű kevés és olcsó alapanyagú étellel a hozzánk leginkább illeszkedő tápanyag mennyiséget és minőséget vinnünk szervezetünkbe.

Ám tapasztalatom azt is mutatja, hogy a vegyszermentesen termesztett élelmiszernövény meglétével egyenértékű fontosságú az is, hogy miként készítjük elő és miként párosítjuk az alapanyagokat – no meg a legfontosabb, hogy milyen energetikai állapotban: gondolatokkal, érzésekkel feltöltődve alkotjuk egésszé a táplálék névvel illetett ételeinket, italainkat.

Jövő ősszel a Bakonyban – egy 18 hektáros, gyönyörűséges erdőkkel körbe ölelt területen nyitja majd meg kapuit egy olyan rekreációs és oktatói központ, ahol az oda érkező vendégeknek, életvándoroknak – tanulni és életenergiával töltődni vágyónak – javarészt az ottani, vagy ahhoz közeli természet adta legértékesebb, organikus növényi összetevőkből készült éteket, italokat adjuk majd – mindenféle mesterséges adalék-, szaccharóz formájú cukor- (pl. répa és nád), aktív élesztő-, összetett (állati) fehérjék – zsírok és finomított lisztek nélkül – ám annál több szeretettel és frissítő életenergiával telítve.

Ezen rekreációs és oktatói központ lesz az egyik stabilizáló alappillére annak az élő közösségnek, mely reményeink és rálátásunk szerint a sok-sok nehezen működtetett hazai közösségi kezdemény után végre a természettel is harmóniában működő dinamikus fejlődésével és jó hangulatú, sokszínű, kreatív alkotó csapatával követendő példájává válhat a jövő generációinak.

Ezért a táplálkozási tanácsokon túl nagy örömmel és szeretettel fogadom majd azoknak az érdeklődését is, akiknek eddig még nem jelent meg életében az a közösségi forma, melyhez szívesen csatlakoztak volna és most, vagy a “Gyere mondd Te is el!” során úgy érzik elindult bennük valami érzés, energiaáramlatbéli vonzalom a mi kezdeményezésünk felé.

Facebook:
Természetfia – Péter Révász

 

 


Időpont:

péntek, 09:00 - 10:30

Helyszín:

Nyílt tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0