Szerszámkovács, egész nap a tűz mellett, szerszámnyelezés – bemutató, kasza, kova-acél-taplóval tűzgyújtás – tanítás

Minden nap egy nagy tárgy készítése (foklatartó)

(Bővebben a fokláról: http://mek.niif.hu/02100/02115/html/2-382.html)

Az idei év Gyüttment Fesztiválján alaposan elmélyülhettek a kovácsolás mesterségében. Olvassátok alább a nevéhez hűen mesterséget választó Kovács Péter bemutatkozóját. A fesztiválon, a bemutatók mellett ti is belekóstolhattok a mesterség egy-egy kisebb szeletébe 🙂

Kovács Péter vagyok, 23 éves. Tolna megyében élek, 7 éve tanulom a hagyományos kovácsmesterséget, mára már jó minőségű, míves munkák kerülnek ki a kezemből.
Mindenféle autentikus kézi szerszámot és használati eszközt szeretek készíteni, javítani és használni. Ebben a témában igyekszem elmélyülni. Baltát, vésőt, kis kapát, ásóvillát, tüzikutyát, aszatolót, vonókést, ajtó vasalatokat, fali fogast, tűzi fogót, csiholó acélt, kaptárszolgát, kandalló készletet és rengeteg különböző ezközt készítek a hagyományos kézi kovácsolással.
Döntő többségben régi vas tárgyak, csapágyak, rugók stb. újrahasznosításával készülnek a műhelyemben a munkáim.
Szívesen osztok meg gyakorlatias fortélyokat, amit az eszközök, szerszámok készítéséről, használatáról és karbantartásáról tudni kell. A szerszámok nyelezésével kapcsolatban is sok hasznos fortély van a tarsolyomban.
Legutóbb a Kassai völgyben, a Nagy lépés-en találkozhattatok velem.


Időpont:

csütörtök - vasárnap, egész napos

Helyszín:

Kézműves és piactér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0