Rémán Izabella, a Gyermekkor Ökológiája Magyarország munkatársa, az André Stern könyvek magyar fordítója, a Lelkesedés-Tanulás-Szabadság könyvek kiadója, a workshop Humán Kft. vezetője.

Szenvedélyesen érdekel az organikus társadalom: a generációk közötti élő együttműködés, hagyomány és technika szerves összekapcsolása, az ember és minden más létforma együttműködése, az együttműködésen és fenntarthatóságon alapuló üzleti modellek. Hiszem, hogy minden ember küldetéssel és hivatással érkezik, és az ehhez szükséges alkotó elemekkel. Számos – látszólag 🙂 – különböző projekten dolgozom, az összekötő elem: a lelkesedés. Mert a lelkesedés az egyetlen olyan erőforrás, amelyből minél többet használunk, annál több lesz belőle 🙂

Weboldalaim: www.gyermekkorokologiaja.comwww.sosemjartamiskolaba.huwww.workshop-hr.com.

Adorján Éva:

A természet és a természetesség szeretete, az öko-logikus gondolkodás az életem minden területére kiterjed. Az étkezésen, testápoláson, környezetre gyakorlolt hatásunkon túl a tanulás, a kommunikáció, az önmagunkhoz való viszony is újragondolható ha feltesszük a kérdést: mi lenne a természetes? Természetes, alapvető készségünk például a tanulás. Természetes és szükséges lenne a bizalom megtapasztalása is: szükséges önmagunk és a körülöttünk lévő világ megismeréséhez és a kommunikációs készségeink fejlődéséhez is. Most, egy év tanítás után leginkább a ez a kérdéskör foglalkoztat, miközben változatlanul egyszerűsítem az életmódom. Finomított alapanyagok, kész ételek, gyári kozmetikumok messze elkerülik a házunk táját, miközben egyre közelebb kerülünk a vágyott nomád élethez.

2013-ban kiadtam egy könyvet Egészséges finomságok címmel nyers vegán édességek készítéséről, később a Naspolya Nassolda receptjeinek kidolgozásával foglalkoztam. 2016-ban végeztem művészetterapeutaként, a 2016/17-es tanévben pedig tanításra adtam a fejem, szerencsére, mert rengeteg tapasztalattal gazdagít a gyerekekkel való munka.

Burucs Andrea:

Szeretetteljes családmodell kialakítása; az otthonszülés és az otthontanítás fontossága napjainkban

Szerinted fontos az, hogy háborítatlanul, biztonságban és szeretetben érkezzünk erre a világra? Szerinted szükség van a meleg fészket nyújtó,szerető családra? Szerinted a mai oktatási rendszer elavult? Szerinted az iskolán kívül is meg lehet tanulni mindazt, ami a boldog élethez szükséges?

Ha a válaszod IGEN ezekre a kérdésekre, akkor gyere és beszélgessünk egy jót.
Amit tudnod kell rólunk, hogy minden gyermekünk otthon született, a legidősebb 14 éves, a legfiatalabb 8, sosem jártak óvodába és iskolába. Elvonultan élünk egy 4 hektáros völgyben állatainkkal együtt.

Szívesen beszélek az otthonszülés élményéről, az ősbizalomról, a gyermekét háborítatlanul szülő Nőből előtörő, mindent elsöprő erőről.

Örömmel megosztom az érdeklődőkkel a gyermekeink oktatásának tapasztalatait, mindennapjaink ritmusának természetességét és a család összetartozásának fontosságát.

Törő Krisztina:

Gyermeknevelés, szívből jövő… Tapasztalatok a Vackorkuckóban – magántanulócsoport és játszócsoport közel a természethez

A hazai oktatási rendszer kis mértékben szolgálja a vidéken vagy természetközeli módon városban élők érdekeit, világképét. A gyermekek egészségesebb testi, lelki és szellemi fejlődése érdekében életre hívtunk 2013-ban egy magántanuló csoportot és 2016-ban egy játszócsoportot óvodás korú gyerekeknek. Bízunk abban, hogy ez a lehetőség sok család számára hívószó lesz, akik a gyerekek iskolai ill. óvodai ellátása miatt nem mernek vidékre költözni, illetve megerősíti a Szeri Ökotanyák Szövetségét!


Időpont:

péntek, 16:00 - 17:00

Helyszín:

Zsibongó

Hozzáadom a naptáramhoz:

0