Foglalkozás: Mentálhigiénés szakember
Típus: Előadás, beszélgetés

Miben különbözik az együttérzés a sajnálattól? Elég e a mai világban az együttérzés ahhoz, hogy magunkat és a társainkat megértsük és tudjuk is kezelni? Hogyan képes az ember ezt tudatosan kialakítani magában és utána átadni mindezt másoknak? Hogyan segíthet ez abban, hogy az életünk múltbeli aspektusait a szüleinken keresztül megértsük, majd mindennek köszönhetően begyógyítsunk generációk sebeit?

Szinte közhely, hogy az együttérzés fontos képesség, de nem mindig egyértelmű, hogy pontosan mit is jelent ez a szó és hogyan érdemes alkalmazni. Miben különbözik a szimpátiától vagy a sajnálattól? Hogyan fejleszthető? Mitől működik egyáltalán? És hogyan használható, hogy jobban megértsük gyermekeink vagy szüleink viselkedését? Ezekre és hasonló kérdésekre keresünk praktikus válaszokat ezen az előadáson.

Napjainkban a kommunikáció egy meghatározó tudományággá fejlődött, hiszen nem csak a verbális, de a nonverbális kommunikáció is mindennapos kutatásokat igényel ahhoz, hogy megismerjük ezeket a területeket. Amiatt ennyire hangsúlyos a mai világban, mert az emberek közötti kapcsolatteremtés egyre könnyebb az internet miatt, mégis bizonyos szinteken nehezebb, hiszen az élő kapcsolatokból egyre kevesebb van, így kevésbé használatosak vagy maguktól érthetőek a kommunikációs eszközök. Nem csak abban képes segíteni hogy az ember önmagát megértse és megértesse, hanem a társait is, akik körülveszik őt. A mai világban a legfontosabb mindez, hiszen a közösségekre kevesebb energia jut, mint régen. A mókuskerék miatt folyamatos feszültségben lévő emberek nehezen képes kapcsolódni embertársaihoz.

Galócsy Dávid mentálhigénés szakember tart előadást a Gyüttment Fesztivál keretein belül nemcsak a kommunikációról, hanem azon belül egymás megértéséről, a konfliktusok kezeléséről és az együttérzésről.

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/galocsy.david/


Időpont:

péntek, 11:00 - 12:30

Helyszín:

Zengő Pagony - Felnőttprogram

Hozzáadom a naptáramhoz:

0