Mi tart össze különféle közösségeket? Egy klubot, egy céget, egy falut, a családot? Mi tarthat össze egy önkéntes társulást és mi nem?

A családállítás és annak tágabb, egyéb szervezetekkel foglalkozó ága, a rendszerállítás a közösséget alapvetően mozgató rejtett törvényszerűségeket fedi fel. Ezek a tapasztalatok tanulságosak lehetnek a szabadon összeálló kezdeményezések számára is. Gyakran rövid életűek az igaz lelkesedéssel és jóindulattal indított alternatív közösségek. Amilyen gyakori az őszinte vágy egy másfajta együttélésre, olyan ritka a sikeres példa. A munkám során úgy tűnik, ez nem véletlen.

Mi hiányzik, ami összetarthatná a csapatot? Elkötelezettség? Eszmei, személyes, spirituális kötelékek?
Inkább kérdésekről, megfigyelésekről, törvényszerűségekről lesz szó, mint válaszokról. Azok nincsenek készen, de segíthet, ha látjuk, hogy a problémák a felszínen jelentkeznek, ám az alapvető nehézségek a mélyben rejlenek.

Ha az idő engedi, szó eshet a lakóhelyhez fűződő vagy azzal kialakítandó spirituális kapcsolatról is.

Földes György: családállító
Tíz éve vezetek családállító csoportokat. Ez a munka a családot összetartó lelki rendszer zavarait gyógyítja, és ezáltal a konkrét családtag személyes gondját, betegségét is.
Húsz éve foglalkozom gyakorlati oldalról sámánizmussal, és sok párhuazmot
látok az ősi gyógymódok és a családállítás között.
Tizenöt éve vagyok őrségi gyütt (nem ment). Budai gyerekként soha nem gondoltam volna, hogy valaha pálinkát főzetek, kolbászt töltök, házfalat tapasztok, komposztálok, gyümölcsfát oltok, trágyát hordok.

Weboldal:
hellingercsaladfelallitas.hu
facebook.com/csaladallitas
samanizmus.hu


Időpont:

péntek, 09:00 - 11:00

Helyszín:

Közösségek udvara - műhely tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0