Fidrich Róbert
Elegendő-e az, ha gyüttmentként vidékre költözünk, és – mondjuk permakultúra elvei alapján – gazdálkozásra adjuk a fejünket? Függetleníthetjük-e magunkat a globális folyamatoktól (agyontámogatott génpiszkált növények importja, földzsákmánylás, szabadkereskedelmi egyezmények. Hogyan gátolják a ezek globális folyamatok az előre lépést az agroökológia és az élelmiszer-önrendelkezés terén? Milyen válaszokat dolgozott ki az élelmiszer-önrendelkezést zászlajára tűző nemzetközi mozgalom?

Az előadó több mint két és fél évtizede aktív a zöld mozgalomban. Részt vett a gyűrűfűi ökofalu építésének kezdeti időszakában, tagja a Magyar Permakultúra Egyesületnek. A Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetőjeként elsősorban az élelmiszer-önrendelkezés témakörébe tartozó témákkal (GMO, agroüzemanyagok, földzsákmánylás) illetve a szabadkereskedelmi egyezményekkel foglalkozik.

Balogh Lili
Okleveles Permakultúra Tervező, Tropikus agrármérnök (MSc), Biomérnök (BSc)

Kiskoromtól kezdve a Természet és a finom, egészséges ételek nagy rajongója voltam. Ez semmit se változott, sőt! Tanulmányaim során egyre jobban a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszer-rendszerek felé vettem az irányt, majd diplomám megszerzése után jobban belemerültem az agroökológiába és a városi mezőgazdálkodásba. Nem kellett sok – csak a megfelelő gazda-, hogy az aktivistáskodás egy magasabb szintje magával ragadjon. Azóta csatlakoztam az élelmiszer-önrendelkezés nemzetközi mozgalmához, ennek köszönhetően ismerkedtem meg a Védegylet munkásságával 2016-ban -tizenkét külföldön töltött év után – és lettem önkéntesük.

2018 januárjától már munkatársként foglalkozom ezekkel a témákkal; munkakörömbe tartozik a FAO civil szervezeteknek szóló Konzultációjának megszervezése, a BOND H2020-as projekt, valamint próbálok bekapcsolódni a többi projektbe – hisz’ együtt működünk!

Webodal:
Mtvsz.hu

Facebook:
Magyar Természetvédők Szövetsége


Időpont:

vasárnap, 09:00 - 11:00

Helyszín:

Gazdálkodók tere - Előadó tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0