Családi birtokos, tájban élő ember
Előadás, beszélgetés

Program:
Hol legyen a ház? Miért ott? Legyenek kecskék is? De hol fognak legelni? Elég lesz a tóban a víz? És ha a szél túl erős?

Ki ne szertné, ha birtokán minden a helyén lenne? Egy ökológiai rendszer megannyi eleme ( állatok, növények, emberek, talaj stb.) közötti harmonikus áramlás megvalósátása vélhetően mindannyiunk fantázáját mozgatja. A kiköltözők egyik nagy kihívása lehet a választott terület ésszerű kialakítása, hogy abból idővel egy stabil, ellenálló és termékeny rendszer váljék. Erre kínál egy lehetséges utat a permakultúra.

A ma egyre gyakrabban hallható fogalom lényege a számtalan hasznos ökopraktika mögött álló, azokat összefogó rendszer tervezésésében van. Az előadás keretében egy konkrét családi birtok tervein keresztül vesszük sorra azokat a lépéseket, tervezési lépcsőfokokat, melyeket bármely terület esetén érdemes megfontolni.

Bemutatkozás:
Családi birtokos vagyok. A mókuskerék pörgetése helyett természetközeli, öngondoskodó, szabad élet megtapasztalására törekszem. Aktuális teremtésünk, melyen feleségemmel és két gyermekemmel dolgozunk, a Zala megyei Nemessándorháza település határában lévő másfél hektár nagyságú élettér kialakítása. A permakultúrával 2013 körül találkoztam, és azóta ezt a kapcsolatot egyre inkább mélyítem. Elvei és szemlélete központi részét képezik a mi élő rendszerünk kialakításának is.

Weboldal:
Családi Szeretetkert


Időpont:

péntek, 16:00 - 18:00

Helyszín:

Gazdálkodók tere - Előadó tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0