FlowStaff rendszerét Markus Mink Tai Chi mesterrel együtt dolgoztuk ki a Távol-Keleten. A tanítás módszertana hozzá kapcsolódik, miszerint a gyakorló saját magán keresztül fejleszti ki az egyéni, fejlődése számára leghatékonyabb mozgásformákat. A bot, mint egy ősi eszköz segít abban, hogy egy bizonyos tengely mentén, egy stabil középpont használatával alakuljanak ki a saját mozgásformáink.
Az elméleti és gyakorlati alap közel áll a Tao , a Jóga , és a Kung Fu rendszereihez, de maga a technika nyitottsága miatt bármivel vegyíthető. (Kortárs tánc, Breakdance, Kontakt impro, Capoeira, Aikidó, Kalaripayattu , stb.)

A dinamikus nyújtózó, guggoló és kitörő mozdulatok ismétlése megfelelő módon tonizálja a test összes izmát.
A légzés és a mozgás összehangolásával a flowstaff erősíti az akaraterőt és a kitartást.

A bottechnikák sora olyan végtagi kimozgatásokat, csavarásokat, és nyújtásokat tartalmaz, amelyek erősítik és olajozzák az ízületeket.
(Rendkívül alkalmas ropogó, kattogó ízületek rendbehozására, beállt, bekötött izmok, ízületek kioldására.)
Mindemellett a vállöv rendbetételével gyógyír a gerincferdülésre, a hátfájdalmakra, az ülőmunka okozta izomkötöttségre.
Megfelelő felkészülés után, a Flowstaff egy intuitív tánccá, áramló mozgássá alakul, fejlesztve a gyakorló kreativitását és egyéb képességeit.
Az edzéseket csikung (Qigong) gyakorlatokkal kezdjük és zárjuk, a mindennapokból hozott felgyülemlett stressz és negatív feszültség oldására.


Időpont:

péntek - vasárnap, egész napos

Helyszín:

Gyógyító tér

Hozzáadom a naptáramhoz:

0