Élet a Malom-Alom demokráciájában. Beszélgetés gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal. Hiszünk abban, hogy egy gyermek már születésétől fogva autonóm személyiség, akinek van elképzelése a világról, fokozatosan képes egyre több felelős döntést hozni saját életéről, és ezt életkorának megfelelően meg is tudja fogalmazni. A mi közösségünkben erre rendszeresen kap lehetőséget a demokratikus gyűlések keretében, ahol gyermek és felnőtt egyenrangú résztvevőként dönt a közösség ügyeiről.

Zsuzsa
Évek óta elmélyülten foglalkozom a demokratikus pedagógia elveivel, gyakorlatával. Meggyőződésemmé vált, hogy csak ennek alkalmazásával lehet boldog, szabad emberkéket nevelni. Ezért döntöttem úgy, hogy ott kell hagynom a közoktatást, ami jelenlegi formájában nem teszi lehetővé a valódi demokratikus nevelés elvei alapján történő munkát.
2016 szeptemberében indítottuk magántanulói csoportunkat 6-9 éves gyermekek részére, akiket általános iskolás éveik alatt kísérünk végig. Célunk, hogy a hagyományos iskolák mellett kínáljunk személyközpontú alternatívát családias, kislétszámú csoportban. Tanulókörünkben a gyerekek a magántanulói státusz egy szervezett, csoportos formájában tanulhatnak, szabadabb, kötetlenebb módon, mégis értelmes keretek között.

Weboldal:
Malom-alom.com

Youtube:
Malom alom bemutatkozás


Időpont:

péntek, 14:30 - 15:30

Helyszín:

Zengő Pagony - Felnőttprogram

Hozzáadom a naptáramhoz:

0